Geld besparen met Toeslagen

Het is een kleine moeite om uit te (laten) zoeken of je recht hebt op toeslagen: zorgtoeslag of huurtoeslag. En daarmee kun je veel geld besparen zonder er eigenlijk iets voor te doen. 

Deel besparen met toeslagen op Facebook

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een vergoeding voor de verplichte zorgverzekering die jij van de overheid moet afsluiten. Daarvoor betaal jij een premie aan je zorgverzekeraar. Dat is uiteraard niet voor niets, maar kost wel veel geld terwijl je vaak niet eens je eigen risico verbruikt. Je kunt gelukkig tot wel €1067,- per jaar terug krijgen van de overheid! Er zij echter wel voorwaarden waar je aan moet voldoen. Dit hoef je echter niet zelf uit te zoeken, want via Zorgtoeslag.nl wordt dit gratis voor je uitgezocht. In slechts tien minuten weet jij of je er recht op hebt, ga dus nu naar de site! Dit zijn de regels waar je rekening mee moet houden:

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je hebt een Nederlandse zorgverzekering;
  • Je inkomen en vermogen zijn niet te hoog.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een vergoeding voor de kosten die je kwijt ben aan huur. Dat is waarschijnlijk veruit je grootste kostenpost. Daarom kun je er ook flink op besparen, tot wel €3936,- per jaar! Hier verwijzen we je graag naar Huurtoeslag.nl. Ook hier kun je met een snel stappenplan checken of je recht hebt op deze vergoeding, het kost je slechts tien minuten. Daarna kan je ook de aanvraag voor je laten doen, lekker makkelijk. Om je alvast een idee te geven, dit zijn de voorwaarden waar je aan moet voldoen:

  • Je ben 18 jaar of ouder;
  • Huurt een zelfstandige woonruimte, middels een huurcontract;
  • Je staat op dat adres bij de gemeente ingeschreven;
  • Je inkomen en vermogen zijn niet te hoog.

Met terugwerkende kracht

Toeslagen aanvragen voor vorig jaar of voor het hele lopende jaar kan je met terugwerkende kracht vaak nog aanvragen, of zelfs nog de jaren daarvoor (dat heeft te maken met je belastingaangifte). Kortom, misschien heb jij nog wel duizenden of honderden euro’s tegoed!

geld besparen met toeslagen

Waarom toeslagen aanvragen?

Geld besparen begint wat ons betreft met uitzoeken of je recht hebt op toeslagen. Daarmee kun je honderden euro’s besparen zonder dat je er echt iets voor hoeft te doen, of laten (tot wel bijna €5000,- per jaar!). Vanuit de overheid zijn er een heleboel regelingen waarvan jij wellicht gebruik kunt maken. Als je niet teveel verdient heb je vaak recht op vergoedingen voor bepaalde kosten die jij maakt. De belangrijkste zijn zorgtoeslag en huurtoeslag. Jouw zorgverzekering en vooral huur zijn namelijk twee van de grootste kostenposten die je elke maand moet voldoen, en daar kun je dus ook het beste geld op besparen.

De regels omtrent zorgtoeslag en huurtoeslag zijn helaas redelijk ingewikkeld. Het kan enige moeite kosten om alles goed uit te zoeken, en dan kost het ook nog eens een hoop tijd. Er zijn namelijk een hoop voorwaarden waaraan je moet voldoen zoals inkomensgrenzen, leeftijd, inschrijving GBA, een mogelijke partner en nog allerlei bijzondere uitzonderingen. Bovendien kan de hoogte van de toeslag per situatie nog eens verschillen. Gelukkig is er hulp, want er zijn speciale websites die jou helpen om uit te zoeken of je recht hebt op toeslagen: