Geld besparen op de auto

Geld besparen op autokosten kan veel schelen. Zo kun je goedkoper tanken met de gratis tankpas van United Consumers. Ook de autoverzekeringen kan waarschijnlijk goedkoper...

Deel geld besparen op de auto via Facebook

Autokosten

Een auto is een van die dingen die je niet meer weg kunt denken, zodra je er een hebt. Hoewel een auto in Nederland natuurlijk geen echte noodzaak is, biedt het wel veel gemak en scheelt het een hoop tijd ten opzichte van OV of de fiets. Een auto brengt echter ook flink wat kosten met zich mee. Denk aan:

 1. Wegenbelasting;
 2. Wegenwacht;
 3. Afschrijving (De auto verliest waarde);
 4. Onderhoudskosten;
 5. Brandstof (Benzine, diesel of LPG en tegenwoordig ook steeds meer stroom);
 6. Verzekering

Hier zie je meteen het probleem met autokosten, op de meeste kostenposten kun je niet besparen. Natuurlijk kun je een auto uitkiezen op een lagere wegenbelasting (een minder zware), maar soms is dat niet mogelijk. Besparen op wegenwacht is niet mogelijk, net als op de afschrijving en onderhoud is al helemaal niet te voorspellen. Op de twee grootste kosten, brandstof en de verzekering, kun je echter wel prima besparen. Hoe, dat lees je hieronder:


Geld besparen op brandstof

Een auto is een flinke kostenpost voor een huishouden, maar bijna altijd ook een noodzakelijkheid. Het is daarom geen optie om de auto weg te doen. Daarbij is het ook lastig besparen op een auto, want de wegenbelasting wordt niet minder en de prijs voor brandstof (benzine, diesel en LPG) zijn hoog genoeg. Daarom is het heel fijn dat je daarop korting kan krijgen met de gratis tankpas van United Consumers. De korting die je krijgt is wel 6 eurocent per liter brandstof! En bovendien kun je ermee bij ruim 600 tankstations in Nederland tanken! Aanvragen is zo gebeurd en bovendien GRATIS.


Geld besparen op je autoverzekering

Naast besparen op brandstof kun je ook besparen op je autoverzekering. Net zoals bij alle verzekeringen en abonnementen loont het om geregeld aanbieders te vergelijken en de goedkoopste af te sluiten (mits de voorwaarden goed zijn uiteraard). United Consumers biedt een vergelijker van meer dan 100 verzekeringen en geven je daarmee een zekerheid voor een goede lage prijs. Sterker nog, ze geven zelfs een extra korting op de premie. Deze persoonlijke korting is 5%. En dat scheelt. Vraag meteen een gratis offerte aan, dat is binnen een paar minuten gebeurt!


Overige bespaartips

Uiteraard zijn bovenstaande tips niet de enige methoden om te besparen op kosten aan je auto, maar wel de makkelijkste. De andere methoden die we hieronder opsommen kosten namelijk meer moeite en/of aanpassing in je gedrag. Desalniettemin raden we je zeker wel aan om ze goed door te nemen:

 • Kies voor zover mogelijk het goedkoopste tankstation (dan moet je misschien wel omrijden, en dat is vaak weer duurder...);
 • Koop een zuinige auto (maar waarschijnlijk heb je al een auto die je niet zomaar kunt vervangen, dat kost ook geld);
 • Zorg voor een correct spanning van de banden (af en toe bekijken als je toch gaat tanken);
 • Rustig optrekken, rustiger rijden en remmen op de motor vermindert onnodig verbruik;
 • Kies een goedkopere brandstof. Diesel en LPG zijn goedkoper dan benzine, maar hebben wel andere hogere kosten zoals wegenbelasting en onderhoud. Het voordeel geldt alleen bij een minimaal bepaald aantal gereden kilometer per jaar;
 • Laat als het even kan de auto staan voor korte ritten en neem de fiets. Dan ben je uiteraard wel afhankelijk van het weer en de bestemming.