Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen op vaste lasten

Mensen die geld willen besparen kunnen dat op verschillende manieren doen. Eén manier is uiteraard minder uitgeven door minder te doen. Maar dan ga je al snel korten op leuke dingen zoals een dagje weg, uit eten of naar de bioscoop. Juist de dingen die het leven aangenaam maken. Daarom is het veel aantrekkelijker om te besparen, zonder dat je daar iets voor hoeft te laten. Een slimme manier om dat te doen is besparen op je vaste lasten.

Vaste lasten zijn kosten die elke maand weer terugkomen. Dit komt omdat je een verplichte overeenkomst heb met een bedrijf voor een dienst die je voor langere tijd afneemt. Vaak zijn dit de basisbehoeften van een gemiddeld gezin, waarvoor je een contract hebt afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan:

  1. Huur of hypotheek;
  2. Zorgverzekering;
  3. Telefoon, internet & TV;
  4. Mobiele telefoon;
  5. Energie (gas en stroom);
  6. Water;
  7. Alle andere verzekeringen;
  8. En nog veel meer...!

Het komt er eigenlijk op neer dat voordat je salaris nog is gestort, je een groot deel ervan alweer hebt uitgegeven. Wanneer je het voor elkaar krijgt om deze lasten te verlagen, merk je dat direct. Het voordeel dat je ervan hebt komt namelijk elke maand weer terug, zonder dat je daar nog iets voor hoeft te doen. En als je het slim doet, hoef je niet eens te merken dat je ergens op inlevert. Veel van bovenstaande zaken kun je namelijk goedkoper krijgen, met dezelfde kwaliteit! Het is vaak een kwestie van weten waar je het moet halen. Daarom geven wij je tips hoe je dit het beste kunt aanpakken:


1. Huurtoeslag

Met Huurtoeslag kun je een groot deel van je woonkosten terug krijgen. Dit kan oplopen tot wel €5000,- per jaar! Deze vergoeding krijg je van de overheid wanneer je veel huur moet betalen van een relatief lager inkomen. Er zijn daarom wel wat regels aan verbonden. Lees hier hoe het precies zit, en hoe je kunt nagaan of je recht hebt op huurtoeslag.

2. Zorgtoeslag

Er zijn twee manieren om te besparen om je zorgverzekering. De beste is Zorgtoeslag. Dit is net als huurtoeslag een vergoeding van de overheid. Klik hier voor meer informatie, en om te kijken of jij het kunt krijgen. Het kan je wel bijna €1000,- per jaar schelen! De tweede manier is het afsluiten van een goedkopere zorgverzekering. Je kan bijvoorbeeld naar een goedkopere aanbieder overstappen, of aanvullende verzekeringen schrappen, of je eigen risico verhogen. Het is echter wel belangijk om dit goed te overdenken, want een goede en passende verzekering voor jouw zorgkosten is erg belangrijk. Wij raden daarom aan om dit te doen via Zorgkiezer.nl want dat is de gespecialiseerde en beste vergelijker hiervoor.

3/4. TV, internet en (mobiel) bellen

Er zijn veel aanbieders voor tv, internet en vaste telefoon. Dat geldt ook voor mobiele telefoon. Door deze goed te vergelijken en elk jaar over te stappen kun je flink besparen. Sterker nog, er wordt gezegd dat de mensen die dit niet doen honderden euro per jaar laten liggen en nog in oude, dure contracten zitten. Mobiele telefonie kan zelfs nog vele malen goedkoper door niet bij elk nieuw abonnement een nieuwe telefoon te nemen, maar iets langer met je telefoon te doen en een sim only abonnement te nemen. Dat scheelt je ook honderden euro per jaar. Speciaal voor jouw hebben we op onze site vergelijkers gezet zodat jij de goedkoopste abonnement kunt afsluiten:

5/6. Energie (stroom, gas én water)

Er zijn heel veel manieren om op energie te besparen. Ook hier is het slim om elk jaar de aanbieders te vergelijken en over te stappen. Daarnaast kun je in en rond het huis veel doen om je verbruik te verminderen. Lees meer tips op onze speciale pagina over energie .

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!