Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen? Weg met het pluspakket en on-demand diensten!

Tv, internet en bellen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Veel mensen zeggen gekscherend als dat internet of wifi tegenwoordig een primaire levensbehoefte is geworden. We hebben het nodig, en het is bovendien een grote bron van vermaak en vrije tijdsbesteding. Het is dan ook niet raar dat we hier relatief veel geld aan uit geven.

Het blijkt echter dat veel mensen onnodig veel geld uitgeven aan deze zaken. Waar veel mensen prima af kunnen met een abonnement van €40,- betalen ze vaak een veelvoud hiervan. Dat betekent dat er ongemerkt elke maanden geld van je rekening wordt geschreven voor de telecomaanbieders dat je eigenlijk aan andere dingen had kunnen besteden, en dat is enorm zonde!

De beste manier van geld besparen op tv, internet en bellen blijft om geregeld aanbieders te vergelijken en over te stappen als er een beter aanbod is. Dit is niet eens heel veel werk, want alle aanbieders hebben een gratis overstapservice, en kan je honderden euro’s per jaar schelen. En bovendien, wanneer je overstapt zal je altijd zien dat je huidige aanbieder je opeens ook korting wil geven!

Een andere belangrijke manier van besparen is echter weten wat je precies betaalt elke maand. Veel mensen weten dit niet eens. Een wanneer ze hun rekening goed bekijken komen ze er vaak achter dat ze betalen voor diensten die ze nooit gebruiken. Dat komt omdat je bij nieuwe abonnementen vaak korting krijg voor een bepaalde periode en gratis extra diensten. Zo krijg je vaak de eerste maanden een lager tarief en een gratis plus pakket zoals extra zenders (HBO, FOX sports etc.) of gratis diensten als programma’s terugkijken en kijken vanaf het begin. Na 6 maanden ga je echter ongemerkt betalen voor al deze dingen zonder dat je daar nog bericht over krijgt. Heel slim van de aanbieder, maar heel vervelend voor je portemonnee!

Het is daarom de moeite waard om de factuur van jouw aanbieder er eens bij te pakken en kritisch te kijken wat je abonnement eigenlijk inhoud. En heb je al die dingen eigenlijk wel nodig, gebruik je ze überhaupt? Je hebt niet de hoogste internetsnelheid nodig (als het maar werkt toch?), onbeperkt bellen in het tijdperk van whatsapp is ook niet meer altijd even voordelig (jongeren bellen helemaal niet meer) en pluspaketten gebruik je meer sporadisch. Netflix is goedkoper en vaak beter dan de plus zenders van je aanbieder.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!