Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Je kunt nog geld besparen op je zorgverzekering!

Tot wanneer mag je overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

Veel mensen denken dat je voor 1 januari moet zijn overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering. Dat is echter niet zo. Als je namelijk voor 1 januari wel je oude hebt opgezegd, heb je nog tot 1 februari de tijd om je nieuwe verzekering af te sluiten. Je kunt dus nog tot die datum alle verzekeraars vergelijken en geld besparen. Het beste doe je dat bij Zorgwijzer.nl want die site is het meest gespecialiseerd en betrouwbaar.

De nieuw afgesloten verzekering gaat overigens wel altijd, met terugwerkende kracht, op 1 januari in. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht voor verzekeraars (je mag niet geweigerd worden), maar voor een aanvullende verzekering is dat niet van toepassing. Als je een aanvullende verzekering afsluit moet je in sommige gevallen een medische verklaring invullen. Houd daar rekening mee, want het verwerken van die gegevens kan extra tijd vergen. Je kunt eenmaal per jaar van zorgverzekeraar wisselen.

De regels op een rij:

Hieronder een overzichtje tot wanneer en in welk geval je kan veranderen van zorgverzekeraar, of verplicht bent een zorgverzekering aan te vragen.

  • Overstappen van zorgverzekeraar: bij opzegging van een zorgverzekering vóór 1 januari, moet binnen een maand (vóór 1 februari) een nieuwe zorgverzekering zijn afgesloten.
  • 18e verjaardag: jongeren die 18 jaar worden, moeten binnen één maand na hun 18e verjaardag zelf een zorgverzekering afsluiten.
  • Werken in Nederland: immigranten of buitenlanders die in Nederland komen werken, moeten binnen vier maanden een zorgverzekering hebben afgesloten.
  • Geboorte of adoptie: binnen vier maanden na de geboorte of bij aankomst in het gezin, zijn ouders of verzorgers verplicht het (geadopteerde) kind aan te melden bij de zorgverzekeraar.

Voor alle vier de situaties geldt dat de ingangsdatum van de zorgverzekering met terugwerkende kracht bepaald wordt.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!