Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen is niet hetzelfde als consuminderen!

De term consuminderen werd in 1990 uitgevonden door Herman Verheij. Door "meren" te vervangen door "minderen" kwam hij op dit gevatte begrip. Het was destijds een antwoord op de consumptiemaatschappij waarin de samenleving eraan gewend was geraakt om altijd maar meer te kunnen kopen en uitgeven, jaar in jaar uit. Dat kwam door de economische vooruitgang. Dat leidde in die tijd al tot allerlei problematiek op sociaal vlak en voor het milieu. Nu, na een aantal jaren van crisis en de 'nieuwe werkelijkheid' waarin we ons bevinden, is consuminderen een heel normale kijk op zaken geworden. Consuminderen is gewoon geworden: onze koopkracht zal nooit meer zijn wat het geweest is, zo luidt de boodschap.

We werken harder en vooral meer dan ooit. Dat komt vooral omdat de lonen gemiddeld minder hard meestijgen dan de alledaagse kosten van het leven. Denk maar aan de huurstijgingen, en het tempo waarmee de zorgverzekering elk jaar duurder blijft worden zonder aantoonbare reden. Hierdoor komt er druk te staan op het uitgavepatroon van het gemiddelde gezin. Wat wij gewend zijn van vroeger, zullen we onze kinderen niet kunnen geven. De luxe om een ouder thuis te laten blijven en te zorgen voor de kinderen is weinigen meer gegeven. Gelukkig kost kinderopvang niks ...

We moeten daarom beter nadenken over de besteding van ons inkomen. Geld kun je maar een keer uitgeven, dus besparen is aan de orde van de dag. Zeker als je bijvoorbeeld je baan kwijtraakt of om andere redenen achteruit gaat in inkomen. Vaak wordt als eerste bespaart op de 'overbodige' luxes als vakanties, uitjes en andere leuke dingen. Dat is erg jammer, omdat dit juist de dingen zijn die het leven aangenaam maken. Daarom willen wij je helpen. Je kun namelijk ook heel veel geld besparen zonder iets te hoeven laten. Niet consumeren. Slimmer met je geld omgaan en de tijd nemen om te besparen op je vaste lasten. Wij geven je tips hoe je dit het beste aan kunt pakken. Je zult zien hoe makkelijk het is. Er zijn namelijk heel veel (vaste) lasten die je makkelijk omlaag kunt brengen zonder dat je het hoeft te merken! Een aantal tips:

  1. Om te beginnen is het slim om na te gaan of je recht hebt op toeslagen , dit scheelt je zomaar €5000,- per jaar! En je kan het nog met terugwerkende kracht voor vorig jaar krijgen ook.
  2. Cashback shoppen bespaart je al gauw 15% op al jouw online aankopen. En je kunt tegenwoordig bijna alles via internet krijgen!
  3. Door elk jaar goed te vergelijken en over te stappen kun je op je zorgverzekering wel €400,- per jaar besparen.
  4. Dat geldt ook voor TV, Internet en Bellen . Je merkt het verschil in kwaliteit niet eens!
  5. Je energierekening kan ook flink omlaag door te vergelijken, of te investeren in zonnepanelen of isolatie.
  6. Besparen op je mobiele telefoonabonnement kan ook heel makkelijk door goed vergelijken van alle aanbieders en aanbiedingen.
  7. En als je het niet erg vindt om wat langer om met je mobiele telefoon te doen, is Sim Only nog een vele malen goedkoper!

Er zijn naast deze tips nog veel meer manieren om slim te besparen, kijk maar eens rond op onze site. En als je een goede methode mist, laat dit ons dan even weten dan zetten wij die ook op de site

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!