Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld bijverdienen of geld besparen, wat is belangrijker?

Als je wil proberen je financiële situatie te verbeteren dan zijn er twee opties: of je probeert je inkomen te verhogen, ofwel je doet een poging je uitgaven te beperken. Maar welk van deze twee strategieën is de beste (om mee te beginnen)? In dit artikel zetten we voor beiden de voor- en nadelen onder elkaar, om uiteindelijk tot een advies te komen en deze vraag te beantwoorden.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen ...

Besparen met geld terug acties, dagacties en cashback

Geld terug acties en cashback zijn slimme manieren om geld te besparen. Door geld terug te krijgen op je aankopen krijg je namelijk een grote korting.  En er zijn dagacties waarbij de korting veel verder oploopt dan dat je die normaal gesproken ziet. Daarnaast zijn er veel manieren om altijd korting te krijgen op je online aankopen, via een flink aanbod aan cashback websites. Wij vertellen je welke de beste zijn!

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Voorkom dat je rood staat, dat bespaart je veel geld!

Als je een keer niet genoeg geld hebt op je rekening en er wordt toch nog een automatische afschrijving vanaf gehaald, dan kan het gebeuren dat je in het rood komt te staan. Je kan het uiteraard niet altijd voorkomen, maar zorg ervoor dat het zo min mogelijk gebeurt. Het kost namelijk veel geld! Rood staan is eigenlijk niets anders dan dat je kort geld leent van de bank. En geld lenen kost geld, zoals je waarschijnlijk wel eens hebt gehoord op de radio. En rood staan kost zelfs veel geld. Afhankelijk van je bank betaal je namelijk een percentage van 10-15% aan rente.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Met vergelijken en overstappen bespaar je veel geld.

Veel mensen laten veel geld liggen zonder dat ze dat in de gaten hebben. Zij hebben namelijk al jarenlang hetzelfde abonnement bij dezelfde aanbieder lopen en vergeten dat je met slim vergelijken en overstappen veel goedkoper kunnen krijgen. Welke abonnementen vraag jij je af? Elk abonnement dat jij je maar kunt bedenken! Wordt wakker en voorkom dat je onnodig geld uitgeeft!

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geld besparen? Stop dan met roken!

Uitgaven beperken is de beste manier van besparen. Vooral het stoppen met geld uitgeven aan dingen die onnodig zijn raden wij aan om als eerste te doen wanneer je jouw financiële situatie wil verbeteren. Roken is wat ons betreft een van die uitgaven. Geniet jij echt nog van elke sigaret? Of is het meer gewoonte geworden?

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geld besparen? Maak een overzicht van je kosten!

Geld besparen kan een hoop schelen. Wanneer je minder (onnodig) geld uitgeeft houd je meer over voor andere zaken. Daarom is het ook verstandig om bewust met je financiën om te gaan. Je werk immers al hard genoeg voor je geld toch? Zeker wanneer je elke maand maar net uitkomt met je inkomsten kan het fijn zijn om wat extra ademruimte te creëren, zodat je ook minder zorgen en stress hebt om geld. Veel mensen hebben daar last van en dat heeft zelfs effecten op je gezondheid! Daarom willen wij helpen, en geven wij op deze site gratis tips. Een van de belangrijkste is: maak een overzicht van je kosten.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geld besparen op eten

Geld besparen op eten is een manier van besparen die veel mensen toepassen. De bezoekjes aan de supermarkt zijn namelijk een relatief grote last elke maand, en die kosten terugbrengen is relatief makkelijk. De supermarkten concurreren zelf ook op prijs en maken daar steeds reclame voor. Het jammere is dat je vaak vervalt in het kopen van de goedkopere en minder lekkere varianten van producten, of nog erger: minder gezonde keuzes maakt, of dat je bepaalde dingen helemaal niet meer koopt. Dat vinden wij niet de juiste manier, besparen kan namelijk ook zonder daar dingen voor te laten. Je hoeft niet in te leveren op de dingen die het leven net wat leuker maken, want je kan op genoeg manieren je uitgaven verminderen, terwijl je dat dan niet merkt in de kwaliteit van de afgenomen producten of diensten.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geld besparen? Meer sparen!

Geld besparen is uiteraard een goede manier om je financiële positie te verbeteren. Door je kosten te verlagen houd je meer geld over, en daarmee ook minder zorgen. Je moet er dan echter wel voor zorgen dat het geld dat je overhoud, ook daadwerkelijk behouden blijft en niet “per ongeluk” opgaat aan andere onnodige zaken. Daarom raden wij je aan om het apart te zetten op een spaarrekening. Dan geef je het minder snel uit, en krijg je er ook nog eens rente over! Bovendien heb je dan altijd een reserve voor onvoorziene grote uitgaven zoals een kapotte wasmachine of een grote onderhoudsbeurt aan de auto.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geld besparen op brandstof (benzine, diesel en LPG)

Hoeveel kost een liter brandstof? Een vraag waar we het vaak over hebben op verjaardagen en in de krant. Benzine, diesel of LPG. Dat deze vraag ons zo bezig houdt is niet vreemd, want in Nederland besteden we erg veel geld aan brandstof. We rijden erg veel met onze auto’s om van A naar B te komen, en staan daarom geregeld met z’n allen in de file naar het werk en terug. Om dat fileleed wat te verzachten is het goed om te weten dat je flink geld kunt besparen op je brandstofkosten, want met een gratis tankpas van United Consumers krijg je altijd 6 cent korting op zowel benzine, diesel als LPG!

Geld besparen op grote uitgaven

Je herkent het vast wel: je hebt precies je kosten en uitgaven in kaart gebracht, weet precies wat er binnenkomt en uitgaat maar toch klopt het niet aan het eind van de maand hoeveel je overhoudt. Op de een of andere manier heb je altijd (onverwachte) grote uitgaven zoals nieuwe nette schoenen, kleding voor je werk of het boeken van een vakantie. Het zijn juist deze kosten waar je op leegloopt, er waar je dus ook op zou moeten besparen!

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geld besparen als student

Waar veel mensen interesse hebben om geld te besparen, of anders gezegd het meeste uit hun geld te halen, zijn studenten bij uitstek een doelgroep die ervan kunnen baten slim met hun inkomsten om te gaan. Ze verdienen simpelweg niet zoveel omdat ze hard moeten leren, en zeker met het nieuwe leenstelsel minder tijd overhouden om naast hun studie te werken! Wij geven tips waarop en hoe je als student kunt besparen.

Geld besparen op water

Water is typisch een van de kosten die je snel ongemerkt maakt. Je hebt het namelijk voor veel handelingen nodig, het is heel makkelijk om de kraan even te laten lopen en de afrekening zie je maar een keer per jaar voorbijkomen. Toch kan het je veel geld schelen om even kritisch naar je waterverbruik te kijken.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geld besparen op verlichting

Verlichting is typisch een uitgave waarop je geld kunt besparen zonder dat je het verschil merkt. Hoeveel de stroom kost die door de lamp heen gaat, en hoeveel stroom die lamp gebruikt hoef je niet te merken aan de kwaliteit van het licht. Bezuinigen op deze kostenpost is daarom aan te raden, zodat je meer overhoudt voor andere zaken.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Makkelijk geld besparen? Koop via internet!

Er zijn veel manieren om geld te besparen. Sommige manieren zijn eenvoudig, andere zijn niet zo simpel. Wat veel mensen nog niet weten is dat je op al je aankopen via internet extra korting kunt krijgen. Tot wel 15%, bovenop geldende aanbiedingen en acties! Hoe?

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geld besparen op marktplaats

Tweedehands producten kopen is een goede manier om je uitgaven te beperkten. Er is vaak niks mis met producten die niet meer nieuw zijn, maar je betaalt er veel minder voor. En hoewel het vroeger nog een opgave was om de juiste koopjes te vinden in de rommelige tweedehands winkeltjes, is dat in deze tijd met marktplaats veel makkelijker geworden.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Gouden tip om geld te besparen: het wondermiddel natuurazijn

De meeste mensen proberen vooral geld te besparen door minder te kopen, of goedkopere alternatieven. Vaak zijn die echter minder goed. Er zijn echter ook een aantal middeltjes die we tegenwoordig moeten opzoeken in het boek “oma weet raad”. Natuurazijn is wat ons betreft de koning van deze middeltjes.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geld besparen? Weg met het pluspakket en on-demand diensten!

Vaak krijgen we vragen van mensen hoe ze geld kunnen besparen op hun kosten voor tv, internet en bellen. Vaak blijkt dat deze mensen heel veel geld kwijt zijn voor producten en diensten die ze eigenlijk niet gebruiken. Zonde!

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Bezuinigen op boodschappen

Een van de meest in het oog springende uitgaven zijn de wekelijkse boodschappen. Zeker als je geld wil besparen denk je al snel aan deze kostenpost om op te bezuinigen. Wij sommen een aantal handige tips op die je daarbij kunnen helpen.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geldproblemen komen vooral door hoge zorgkosten en vaste lasten

RTL publiceerde een nieuwsbericht waaruit blijkt dat vooral hoge kosten aan zorg en vaste lasten zorgen voor de geldproblemen in Nederland. Dit komt voort uit onderzoek van Nibud. Wat kun je hieraan doen, om te voorkomen dat jij in de problemen komt? Goed verzekeren en besparen op vaste lasten!

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geldzorgen veroorzaken pijn?!

In een recent verschenen Amerikaans onderzoek komt naar voren dat geldzorgen letterlijk pijn doen. Wanneer mensen zich zorgen maken om geld zorgt dit voor pijn, verlaagd het de pijn grens en ga je meer pijnstillers kopen. Financiële onzekerheid is dus niet alleen mentaal vervelend, het doet ook fysiek pijn! Tijd om daar wat aan te doen. Door geld te besparen kun je je financiële situatie verbeteren, bijvoorbeeld door de gratis tips op deze site te gebruiken of ons bespaarplan.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen ...

Geld besparen in het huishouden

Het huishoudboekje is een traditie die nog altijd stand houdt. Zeker nu we door de economische crisis weer even flink met onze neus op de feiten zijn gedrukt zullen we niet snel vergeten dat we elk dubbeltje maar een keer kunnen uitgeven! Het is daarom belangrijk om goed overzicht te houden op ons geld, de inkomsten en uitgaven, en dit waar nodig in toom te houden of te besparen. Maar hoe bespaar je nu eenvoudig geld op je huishoudelijke uitgaven?

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Goedkoop kleding kopen doe je online

Kleding is een van de duurdere uitgaven van de meeste huishoudens. Zeker nu kleding steeds duurder wordt, en je kinderen toch echt in de laatste mode op school willen verschijnen kunnen de kosten aardig oplopen. Daarom is het goed om te weten dat je makkelijk geld kunt besparen op deze uitgaven. Hoe? Cashback shoppen! Daarmee krijg je altijd standaard tot 15% extra korting op je aankopen bij duizenden webshops!

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Financiƫle positie verbeteren? Verlaag eerst je schulden!

1 op de 6 huishoudens in Nederland heeft problematische schulden, of loopt een serieus risico om hiermee te maken te krijgen (Bron: Rijksoverheid). Dat zijn een hele hoop mensen. En het probleem is dat wanneer je in de schulden zit je er niet zo makkelijk meer uitkomt, want het hebben van een schuld kost al geld op zich (rente). Het is daarom ook altijd de eerste stap om je schulden terug te brengen op het moment dat je financieel vooruit wilt. Maar daar heb je wel geld voor nodig.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Ben je je baan kwijt of ga je minder werken? Verlaag dan je (vaste) lasten en kosten.

Het overkomt helaas heel veel mensen. Ze raken hun baan kwijt of zijn gedwongen om minder te gaan werken. Dit gaat gepaard met een verlies aan inkomen en geeft daarom vaak problemen op financieel gebied. Wanneer dit gebeurt is het goed om te kijken of je (vaste) lasten kan verlagen en kosten terug kan brengen, zodat je (zo goed mogelijk) rond kunt blijven komen. Maar hoe pak je dat aan?

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Makkelijk geld besparen met zonnepanelen

Veel mensen die geld willen of moeten besparen doen dit vaak door minder uit te gaan geven. Er zijn echter ook slimme manieren van besparen zonder dat je daar iets voor hoeft te laten. Een van de meest interessante daarvan is investeren in zonnepanelen. Dit levert namelijk een aanzienlijk rendement op van wel 15% per jaar! En omdat de panelen zelf hun werk kunnen doen zonder onderhoud is het nog heel makkelijk ook.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen …

Geld besparen op vaste lasten

De vaste lasten, elke maand weer gaan ze van je rekening af. Je salaris is nog niet binnen of je hebt een groot deel ervan alweet uitgegeven. Niet gek dat mensen die proberen om geld te besparen juist naar deze uitgaven kijken. Als je namelijk op je vaste lasten kunt besparen is dat niet eenmalig, maar heb je er elke maand weer voordeel van! Maar hoe doe je dat?

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen.

Geld besparen is niet hetzelfde als consuminderen!

Veel mensen die geld besparen, omdat ze dat willen of moeten, denken dat ze dat alleen kunnen doen door minder uit te geven. Minder kopen dus, iets wat populisten ook wel consuminderen noemen. Natuurlijk bespaar je daar geld mee, maar tegelijkertijd moet je er dus ook dingen voor laten. Er zijn echter ook heel veel manieren om makkelijk te besparen waarbij je nog steeds dezelfde dingen kan doen, maar er simpelweg minder voor betaalt omdat je goed hebt uitgezocht wat de beste deal is. Hoe? Dat leren wij je!

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen.

Je kunt nog geld besparen op je zorgverzekering!

Je kun nog kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar tot eind deze maand, MITS je de oude hebt opgezegd voor 1 januari 2016. Je kunt dus nog steeds vergelijken en geld besparen. Wij raden je aan om dat te doen op Zorgwijzer.nl

Klik op de titel op het hele artikel met tips te lezen, en wat de precieze regels voor overstappen zijn ...

Altijd extra korting bij alle webshops?!

Metcashback shoppen krijg jij altijd extra korting bij alle webshops, bovenop geldende acties. Dit kan oplopen tot makkelijk 15 procent. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is gratis lid worden van een spaarprogramma zoals Euroclix. De rest gaat eigenlijk vanzelf. Dat is nog eens makkelijk geld besparen.

Klik op de titel om het hele artikel met tips te lezen ...

Kies een nieuwe zorgverzekeraar

Het einde van het jaar nadert weer, dus iedereen is bezig met het keizen van een nieuw zorgverzekering. Niet zo gek, want dat kan je veel geld schelen! Weet je niet waar je moet beginnen, of zie je door de bomen het bos niet meer? Wij leggen je uit waar je op moet letten. 

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!