Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Share Tips-GeldBesparen.nl op Facebook

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Open het bespaarplan

Blog

Besparen op onvoorziene kosten / uitgaven | Tips-GeldBesparen.nl

Besparen op onvoorziene kosten kan op meerdere manieren. Deze uitgaven doe je niet graag, want het is altijd een tegenvaller, maar door toch goed na te blijven denken kan je alsnog ervoor zorgen dat je de schade beperkt houdt. Emotie is een slechte raadgever, en om nog maar een mooie wijze raad erin te gooien: voorkomen is beter dan genezen…

Het belangrijkste dat we je willen meegeven is om altijd ervoor te zorgen dat je een buffer hebt. Een spaarpotje dus, waarmee je onvoorziene kosten kan opvangen. Dit is belangrijk, omdat je het geld anders wellicht zal moeten lenen en daar komen weer extra kosten bij kijken. Zeker wanneer je een auto hebt of eigen huis zal dit een grotere reservering moeten zijn. Het bedrag hangt uiteraard af van je situatie, maar alleen al onverwachte rekeningen, mogelijk vervangen van apparaten (wasmachine, vaatwasser maar ook CV-Ketel) en onderhoud aan huis en tuin betekenen al dat je 10.000 euro achter de hand moet hebben. Tel daar het noodlottig moeten vervangen van je auto bij op en je zit zomaar aan het dubbele van dit bedrag. Als je ook nog wil sparen voor een bepaald doel komt dit er nog eens bovenop… We snappen dat veel mensen alleen maar kunnen dromen van dergelijke sommen geld, maar het laat alleen maar meer zien hoe belangrijk dit is!

Naast de financiële buffer is het ook belangrijk om onvoorziene kosten te voorkomen. Denk aan het goed blijven onderhouden van huis, tuin en auto (de kosten wegen altijd op tegen de kosten van achterstallig onderhoud), maar ook verzekeringen kunnen ervoor zorgen dat grote uitgaven worden voorkomen: ongevallen, schade en zelfs uitvaarten. Niet te vergeten dat je jezelf niet meer continu druk hoeft te maken dat deze dingen je kunnen overkomen. Een deel van deze verzekeringen is overigens ook verplicht, zoals je zorgverzekering maar ook verzekeringen bij een hypotheek.

Mocht het toch zover komen dat je onvoorziene kosten moet gaan maken, dan moet je daar niet teveel over inzitten. Juist scherp blijven nadenken kan helpen: vergelijk altijd verschillende opties. Ga niet voor de eerst prijs of offerte, rustig alles bekijken en uitzoeken kan ervoor zorgen dat je een betere aanbieding vindt. Bedenk ook dat je op grote uitgaven vaak geld terug kan krijgen in de vorm van cashback. Zo kost een wasmachine of droger toch opeens tientallen euro’s minder! Als je onze site al vaker hebt bezocht ben je waarschijnlijk al lid van Euroclix, want dat is wat ons betreft de beste cashbacksite van Nederland.

Mon, 06 November

Beste besparing

Besparen op brandstof

Beste Cashbacksite

Geld besparen met Euroclix

Volg ons op Facebook!

Tips-GeldBesparen.nl op Facebook