Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Share Tips-GeldBesparen.nl op Facebook

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Open het bespaarplan

Blog

Geld Besparen op de Kachel | Tips-GeldBesparen.nl

De koude maanden komen er weer aan! Dat betekent dat Nederland weer massaal gaat stoken. We willen er namelijk wel lekker warm bijzitten dus de CV draait weer overuren om de verwarming zijn werk te laten doen. En dus schiet de energierekening weer omhoog. Zeker nu we in Groningen minder gas omhoog halen is dit extra duur want de gasprijs is enorm aan het stijgen. Dat komt overigens ook door een stijgende belasting op gas (en ook stroom) vanuit de overheid.

Hoewel het aan de ene kant jammer is dat deze kosten zo groot worden, betekent het anderzijds wel dat je er extra veel geld op kan besparen als je jouw verbruik weet te verminderen. En dat kan al vrij eenvoudig met kleine aanpassingen in je huis zoals tochtstrips en radiatorfolie. Kijk maar eens in deze energiebespaarshop voor ideëen. Met de aanschaf van dit soort producten die vaak niet meer kosten dan enkele tientjes kan je zomaar honderden euro’s op jaarbasis bezuinigen, zonder dat je daar verder nog veel voor hoeft te doen. Elk jaar weer scheelt dit!

Je kan het ook wat groter aanpakken en kijken of het isoleren van je huis een optie is. Vaak is dat heel winstgevend met een rendement op je investering van 10-20% en de investering is vaak niet eens heel hoog trouwens! Maar het zorgt er wel voor dat je verbruik ongemerkt heel sterk daalt. En bovendien stijgt hierdoor je wooncomfort en de waarde van je huis! De beste opties isolatie onder je vloer of in spouwmuren. Daarvoor kan je best eens gratis en vrijblijvend offertes opvragen om te kijken wat de impact zou zijn;

Klik hier voor vloerisolatie offertes

Klik hier voor spouwmuurisolatie offertes

Maar je verbruik verminderen is niet de enige manier om de rekening omlaag te krijgen. Een lagere prijs betalen per kubieke meter gas is ook erg interessant. Daarvoor doe je er slim aan om energieprijzen van leveranciers te vergelijken. Overstappen is vaak heel simpel met een gratis overstapservice en ook eventuele overstapboetes worden vaak voor je betaald. En soms is overstappen niet eens nodig, maar kan je bij je huidige aanbieder ook al een betere prijs krijgen als je bijvoorbeeld een contract voor langere tijd afsluit (3 jaar ipv 1 jaar). Ook dat kan je terugvinden in onze energievergelijker.

Let op: je kan natuurlijk ook in je gedrag heel veel doen om minder te stoken! Zet bijvoorbeeld de thermostaat een graadje lager of trek een trui aan en sloffen als je het koud hebt. Doe de kachel nooit helemaal uit in de nacht of als je een tijdje weg bent maar zet die gewoon lager op 15 graden. Dat kost minder dan een huis weer warm moeten stoken.

Wed, 12 December

Beste besparing

Besparen op brandstof

Beste Cashbacksite

Geld besparen met Euroclix

Volg ons op Facebook!

Tips-GeldBesparen.nl op Facebook