Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Share Tips-GeldBesparen.nl op Facebook

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Open het bespaarplan

Blog

Geld besparen op elektriciteit? Verlaag je kosten en verbruik! | Tips-GeldBesparen.nl

Geld besparen op elektriciteit – Elektriciteit heb je nodig voor heel veel zaken in jouw huis, waarbij je sommigen misschien niet eens weet! Zo werkt de koelkast en de magnetron op stroom, maar ook je tv, radio, wekker, tandenborstel, telefoon, lampen, noem maar op. Maar ook je centrale verwarming doet het niet zonder stroom… de ontsteking van je gasfornuis evenmin! Niet gek dus dat je er veel van gebruikt, en dus veel aan uitgeeft. In dit artikel geven we je meerdere tips hoe je kan besparen op deze kosten.

Verbruik van elektriciteit meet je in kilowattuur (kWh). Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt daar per jaar ongeveer 3500 van, waarvoor je ongeveer €700,- betaalt. Dat geeft flink wat ruimte om te besparen. Zeker als je je bedenkt dat in grotere huishoudens met kinderen het verbruik makkelijk kan oplopen naar 6000 kWh! Gelukkig zijn er meerdere manieren om te besparen op deze uitgave.

De beste manier is wat ons betreft om goed energieleveranciers te vergelijken en te kijken waar je de beste prijs kan krijgen per kWh. Daarmee bespaar je sowieso, ongeacht of je gebruik gelijk blijft of niet. Belangrijk is wel om te bedenken dat er meer verschillen zijn dan enkel prijs, maar dat je ook verschil hebt in bijvoorbeeld soorten tarief (enkel tarief of dubbel tarief) en hoe lang de prijzen geldig zijn. Vergelijken kan sowieso ook op onze site met onze energievergelijker. Overstappen kan direct, waarbij je van de overstapservice van de aanbieder gebruik kan maken.

Naast een lagere prijs is het ook verstandig om je verbruik te verlagen. Dit kan me allerlei energiebesparende manieren, maar de meest in het oog springende is hier toch wel zonnepanelen. Daarmee wek je je eigen (100% groene) elektriciteit op. Als je er genoeg hebt, dan heb je per saldo helemaal geen leverancier meer nodig! Al met 8 panelen kan dit voor elkaar zijn. Het mooiste is dat de investering direct is terug verdiend, want de waarde van je huis stijgt. Daarnaast gaan de panelen heel lang mee en kan je er dus langere tijd van genieten. Ook zijn ze op een schuin dak automatisch meeverzekerd met je opstalverzekering.

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren om je verbruik te besparen. We raden je aan eens een kijkje te nemen op de website EnergieBrein.nl Daar vind je allerlei informatie en ook een energiebespaarshop met producten als LED lampen, isolatiematerialen en standy killers. Kleine investeringen voor grote besparingen.

Sat, 15 July

Beste besparing

Besparen op brandstof

Beste Cashbacksite

Geld besparen met Euroclix

Volg ons op Facebook!

Tips-GeldBesparen.nl op Facebook