Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Share Tips-GeldBesparen.nl op Facebook

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Open het bespaarplan

Blog

Hoeveel spaargeld moet je hebben? | Tips-GeldBesparen.nl

Hoeveel spaargeld moet je hebben? Dat is een goede vraag, met een antwoord dat afhangt van veel variabelen. Het ligt er namelijk maar net aan wat jouw situatie is en welke zaken je eventueel zou moeten vervangen. Heb je veel spullen waar je van afhankelijk bent? Denk aan een auto, CV-ketel en huishoudelijke apparaten. Dan moet je meer achter de hand hebben. Net als wanneer je kinderen hebt of wil sparen voor een bepaald doel. Het voordeel van een dergelijke reserve is wel dat het je een hoop rust geeft. Je kan namelijk in het geval iets kapot gaat bijvoorbeeld zelf een vervanging regelen, zonder dat je bijvoorbeeld hoeft te lenen waarmee je alleen maar extra geld kwijt bent.

Een financiële buffer is  dus om meerdere redenen een goed plan. Je weet nooit wat er in de toekomst staat te gebeuren. Misschien zit je wel even zonder werk, of heb je een andere tegenvaller te verwerken. De grootte van de buffer is maar net wat je zelf ook prettig vind, maar er zijn wel richtlijnen die we je aanraden te volgen. Je zal overigens zien dat de bedragen bij elkaar aardig hard optellen:

  • Inventaris €5000,-
  • Onderhoud huis en tuin €1500,-
  • Onderhoud auto €1000,-
  • Vervanging auto €5000,-
  • Onverwachte rekeningen €1000,-
  • Spaargeld kinderen €8000,-
  • Overige spaardoelen?
  • Totaal €21.500,-

Ben je geschrokken? Dat snappen we… en dat is precies de bedoeling. Veel mensen weten namelijk niet hoeveel ze moeten sparen en daardoor komen ze in de problemen. We hopen dat je nu snapt waarvoor je eigenlijk moet sparen. Inventaris is je inboedel, dus alles wat je in je huis hebt. Gaat er iets kapot dan wil je dit vervangen maar dat kost geld. Denk maar aan je koelkast, oven, gasfornuis, CV-ketel, meubels, vloer etc. En dan gaat het nog niet eens over het onderhoud aan je huis, of tuin, zelf. Een auto is sowieso duur, net als kinderen! Je wil niet weten hoeveel geld het kost als ze een beugel moeten, of gaan studeren… En dan spaar je nog niet eens voor andere doelen die je misschien wel wil bereiken, zoals een mooie vakantie, een gave auto of je droomhuis.

Hoe je dit voor elkaar kan krijgen lijkt een lastige opgave, maar is in de kern simpel: zorg ervoor dat je elke maand geld kan sparen! Dat kan door je inkomsten te vergroten, of je uitgaven te verlagen. Gelukkig gaat deze site enkel en alleen over dat laatste, dus genoeg tips om door te nemen! Wij hebben ze voor je onder elkaar gezet in ons bespaarplan. Daarmee kan je tot wel €7937,- per jaar besparen. Daarmee heb je zo je financiële buffer bij elkaar gespaart.

Thu, 23 November

Beste besparing

Besparen op brandstof

Beste Cashbacksite

Geld besparen met Euroclix

Volg ons op Facebook!

Tips-GeldBesparen.nl op Facebook