Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Share Tips-GeldBesparen.nl op Facebook

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Open het bespaarplan

Blog

Hulp bij aanvragen Huurtoeslag

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van huurtoeslag, of hulp om uit te zoeken of je er recht op hebt? Dat kan via Huurtoeslag.nlEn dat is best wel prettig, want de maximal huurtoeslag kan oplopen tot duizenden euro's per jaar!

  • Huurtoeslag aanvragen
  • Hoogte huurtoeslag berekenen
  • Hoeveel huurtoeslag krijg je in 2018?
  • Huurtoeslag proefberekening
  • Voorwaarden huurtoeslag
  • Huurtoeslag voor studenten
  • Inkomensgrens huurtoeslag

Allemaal onderwerpen waarmee ze je kunnen helpen. Je kan zelfs gratis een proefberekening laten maken. De toegevoegde waarde van Huurtoeslag.nl is dat ze precies weten hoe je maximale huurtoeslag kan krijgen, waardoor je dus meer geld terug krijgt! Als inderdaad blijkt dat je recht hebt op huurtoeslag kan je die ook direct laten aanvragen, hoef je zelf niks meer te doen. En die service kost je dan slechts € 39,50 Die heb je inmiddels dan wel weer terug verdient omdat de aanvraag op de best mogelijke manier wordt gedaan voor jouw voordeel.

Huurtoeslag voor vorig jaar

Je kan niet alleen voor dit jaar, maar ook voor voorgaand jaar nog je huurtoeslag met terugwerkende kracht laten aanvragen. Dit kan tot 1 september van het opvolgende jaar.

Maar 1 keer aanvragen

In principe heb je met een enkele aanvraag automatisch ook de jaren erna je huurtoeslag aangevraagd. Dit loopt namelijk gewoon door omdat de Belastingdienst aanneemt dat je situatie ongewijzigd blijft. Verandert deze wel, denk aan je gezinssamenstelling of je inkomen, dan moet je dit doorgeven. Anders kan namelijk na je belastingaangifte blijken dat je geld terug moet betalen en dat is vervelend.

Wijzigen of stopzetten

Aanvragen is niet de enige service die huurtoeslag.nl biedt. Ze kunnen ook wijzigingen voor je regelen of voor jou de toeslag stopzetten. Zoals eerder benoemd voorkom je op die manier dat je ten onrechte toeslagen ontvangt die je later alsnog terug moet betalen.

Huurtoeslag als student of onder de 23 jaar

Voor studenten en jongere mensen onder de 23 gelden andere regels en voorwaarden. Dit is soms wat ingewikkeld, maar ook hier kan aanvullend advies voor worden gegeven.

Huurtoeslag en AOW

Ook tijdens de AOW veranderen de voorwaarden en regels, dan wanneer je nog werkzaam bent. Je behoudt wel recht maar ook hier moet je wat aanvullende zaken onderzoeken. Ook dat wordt gewoon voor je gedaan.

Zelfstandige woning

Naast de samenstelling van het huishouden en inkomen maakt ook de woning uit of uw wel of geen recht hebt op huurtoeslag. Dit ken verschillende gradaties, variërend van gedeelde etage of op kamers wonen, en ook voor woonwagens en woonboten en recreatiewoningen gelden weer andere regels.

Sun, 22 July

Beste besparing

Besparen op brandstof

Beste Cashbacksite

Geld besparen met Euroclix

Volg ons op Facebook!

Tips-GeldBesparen.nl op Facebook