Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Share Tips-GeldBesparen.nl op Facebook

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Open het bespaarplan

Blog

Hulp bij toeslagen aanvragen 2019

Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet dan kan het zijn dat je recht hebt op toeslagen. Dit zijn tegemoetkomingen vanuit de overheid om bepaalde kosten meer betaalbaar te maken voor mensen met een beperkt inkomen. De meest bekende vormen zijn huurtoeslag en zorgtoeslag. Er komen echter wel veel haken en ogen bij kijken dus hierbij enige toelichting. Je kan overigens ook voor je laten uitzoeken of je recht hebt op deze beide toeslagen via respectievelijk huurtoeslag.nl en zorgtoeslag.nl, zijn beide gratis services! Daarna kunnen ze het ook voor je aanvragen zodat je het maximaal mogelijke bedrag krijgt.

Huurtoeslag

De toeslag voor je huurkosten kan oplopen tot maarliefst €4.248,- op jaarbasis! Dat scheelt een hoop. Maar je moet dan wel aan een hele reeks voorwaarden voldoen, maar dit betekent niet dat het onmogelijk is om het te krijgen. Zelfs onder bepaalde situaties kan je zelfs als student op kamers dit ontvangen. In het kort:

  • De huur mag maximaal €424,44 zijn per maand als je 18-23 bent, en daarna max. €720,42
  • Je inkomen mag niet te hoog zijn. Hierbij is de grens afhankelijk van o.a. of je alleen woont. Als je kinderen hebt mag je bijvoorbeeld meer verdienen.
  • Je mag ook niet teveel vermogen hebben, deze grens is ongeveer gelijk met de ondergrens voor de vermogensbelasting (alleen €30.000,- en met een toeslagpartner samen €60.000,-) Let op dat medebewoners hier ook meetellen!
  • Je moet een zelfstandige woonruimte huren, waar je bovendien bij de gemeente bent ingeschreven.

Zorgtoeslag

Toeslag voor je zorgkosten kan optellen tot €1.188,- per jaar als je alleen bent en €2.304,- samen met een toeslagpartner. Natuurlijk zeer de moeite waard! Maar let op ook zijn zijn uiteraard genoeg voorwaardelijkheden. Die lijken voor een goed deel op die van de huurtoeslag:

  • Je bent 18 jaar of ouder en hebt een Nederlandse zorgverzekering afgesloten
  • Je inkomen mag niet te hoog zijn, deze grenzen liggen echter wel wat hoger dan bij zorgtoeslag. Die regel is hier dus soepeler.
  • Precies dezelfde situatie gaat op voor je inkomen. Dit mag niet te hoog zijn, maar wel hoger dan bij huurtoeslagen.
  • De reden dat dit wat minder streng is, is volgens ons gezien het feit dat de overheid de zorgverzekering verplicht heeft gemaakt. Ze jagen dus bewust iedereen op deze kosten, niet meer dan normaal dat ze degenen met weinig geld ook helpen om het te kunnen voldoen. En nu is een goede zorg ook wel wat kritischer dan je woonlasten...

Mon, 04 February

Beste besparing

Besparen op brandstof

Beste Cashbacksite

Geld besparen met Euroclix

Volg ons op Facebook!

Tips-GeldBesparen.nl op Facebook