Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Makkelijk geld besparen met zonnepanelen

Geld besparen kan op ruwweg twee manieren: 1) minder uitgeven door minder te consumeren, of 2) kosten verlagen zonder dat je daarbij inlevert op kwaliteit van het product/dienst. Vooral vaste lasten zijn een kostenpost waar methode twee goed werkt. Wat voor stroom je uit het stopcontact krijgt merk je niet, wel hoeveel je betaalt voor elk kilowattuur. Dat zie je namelijk op de jaarlijkse afrekening, en in je portemonnee. Natuurlijk kun je elk jaar je energieleverancier vergelijken en kijken of je ergens anders goedkoper kunt krijgen, dat is slim. Maar dat doe je (hopelijk) al. Als je de maandelijkse kosten aan stroom echt flink wil verminderen, dan raden wij zonnepanelen aan.

Met zonnepanelen wek je namelijk je eigen stroom op! Dan kost het helemaal niks meer. Het mooie is dat de laatste jaren de techniek sterk is verbeterd, waardoor de panelen meer op zijn gaan leveren. Tegelijkertijd zijn de kosten van de panelen flink gedaald, waardoor de investering steeds interessanter wordt.

Uiteindelijk is dat wel wat het is, een investering. Je betaalt namelijk wel een paar duizend euro voor een aantal zonnepanelen. 8 panelen kosten gemiddeld ongeveer €2700,- netto (de BTW op zonnepanelen kun je terugvragen). Het rendement van de panelen levert je echter wel ongeveer  €400,- per jaar op! Dat is ongeveer 15%. Binnen 8 jaar heb je de investering al terugverdient. Zeker omdat je 25 jaar garantie hebt op de panelen EN op hoeveel die panelen opwekken maak je er dus dikke winst op. En je hoeft daar verder niks voor te doen, want de panelen doen het vanzelf. Ze hoeven niet schoongemaakt te worden, en vallen automatisch onder je opstalverzekering. Dat is nog eens makkelijk geld besparen! Je moet er alleen wel een koophuis voor hebben en een dak in de juiste hoek en richting.

Heb jij interesse in zonnepanelen? Op EnergieBrein.nl vind je op de speciale pagina over zonnepanelen meer informatie en kun je bovendien gratis en vrijblijvend offertes opvragen.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!