Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Ben je je baan kwijt of ga je minder werken? Verlaag dan je (vaste) lasten en kosten.

Het overkomt helaas heel veel mensen, zeker de laatste jaren door de crisis en de toenemende druk die ligt op mantelzorg: Ze raken hun baan kwijt of zijn gedwongen om minder te gaan werken. Dit gaat gepaard met een verlies aan inkomen en geeft daarom vaak problemen op financieel gebied. Het leven gaat namelijk onverminderd door en is niet gratis. Wel of geen baan, je zal toch je huur, hypotheek, zorgverzekering en boodschappen moeten blijven betalen. Wanneer je inkomsten minder worden is het goed om te kijken of je (vaste) lasten kan verlagen en kosten terug kan brengen, zodat je (zo goed mogelijk) rond kunt blijven komen. Maar hoe pak je dat aan?

Om te beginnen is het slim te bedenken dat er twee soorten kosten zijn: vaste en variabele. Vaste kosten zijn abonnementen en contracten waar je (voor bepaalde tijd) aan vast zit. Denk aan abonnementen voor internet, TV en verzekeringen. Variabele kosten zijn daarentegen makkelijk te veranderen. Hier moet je echter wel continu op blijven letten, terwijl het verlagen van vaste lasten elke maand weer een voordeel oplevert. Het is dus lonend om op beide vlakken na te denken.

Op deze website beschrijven we meerdere methoden om te besparen. Daarbij geven wij onze tips en aanbevelingen, maar je mag helemaal zelf weten wat je daar mee doet. We proberen zoveel mogelijk manieren aan te reiken om jou te helpen, en focussen ons daarin op methoden die besparen zonder in te leveren op de kwaliteit van producten of diensten zodat je er niets voor hoeft te laten. Er zijn namelijk heel veel manieren om hetzelfde te kunnen kopen voor minder geld, of met extra kortingen. De truc is alleen dat je moeten weten hoe, waar en wanneer dit kan.

Overigens is het natuurlijk altijd lekker om te geld besparen op je kosten, zelfs wanneer je gewoon nog een goede baan hebt. Elk extraatje is mooi meegenomen en daar kun je vast een goede bestemming voor bedenken! Het leven is al duur genoeg, en we werken best hard voor ons inkomen. Het zou fijn zijn als we ons allemaal wat minder zorgen hoefden te maken over geldzaken.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!