Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Financiële positie verbeteren? Verlaag eerst je schulden!

1 op de 6 huishoudens in Nederland heeft problematische schulden, of loopt een serieus risico om hiermee te maken te krijgen (Bron: Rijksoverheid). Dat zijn een hele hoop mensen. En het probleem is dat wanneer je in de schulden zit je er niet zo makkelijk meer uitkomt, want het hebben van een schuld kost al geld op zich (rente). Het is daarom ook altijd de eerste stap om je schulden terug te brengen op het moment dat je financieel vooruit wilt. Maar daar heb je wel geld voor nodig.

Huishoudens die te maken hebben met schulden komen daar niet zomaar uit. Vaak worden de problemen alleen maar erger. Los van de kosten die gepaard gaan met het hebben van schulden, hele hoge rentes, zijn er nog meer negatieve gevolgen. Geldgebrek brengt namelijk heel veel stress en zorgen met zich mee. Niet voor niets is het een van de belangrijkere redenen dat relaties eindigen. Vaak komen mensen in een negatieve spiraal terecht en zien ze geen uitweg meer. Dit soort situatie eindigen vaak in de executieverkoop van een koophuis en deze mensen komen daar eigenlijk nooit meer bovenop.

De enige oplossing voor het wegwerken van schulden is simpelweg geld. Alleen met geld kun je schulden aflossen en er vanaf komen. Dan moet je er wel eerst voor zorgen dat je steevast, elke maand geld over hebt om mee te kunnen aflossen. Gaandeweg word de schuld dan lager en daarmee de rente, en dus houd je steeds meer over en verdwijnt de schuld steeds sneller. Maar hoe maak je dat begin?

Budgetteren is daar belangrijk. Het is zaak om ervoor te zorgen dat je kosten lager uitvallen dan je inkomen zodat je overhoudt om mee af te lossen. Aan de ene kant kun je dus proberen je inkomen te verhogen door extra geld te verdienen . Anderzijds is het belangrijk om je geld te besparen op je uitgaven. Dat laatste is waar wij op deze site allerlei manieren voor aandragen, waarbij we proberen zoveel mogelijk proberen te besparen zonder dat je daar iets voor hoeft te laten. Er zijn namelijk genoeg manieren om kosten terug te brengen zonder dat je daarvoor iets inlevert: Zowel om je vaste lasten te verlagen, als om te besparen op je variabele kosten zoals boodschappen, benzine, kleding en cadeaus.

Om het je makkelijk te maken hebben we een bespaarplan gemaakt. Dit bespaarplan is feitelijk een checklist waarin we voor al jouw uitgaven tips geven hoe ja daarop kunt besparen. Daarmee kun je duizenden euro’s per jaar besparen . Denk aan de energierekening, hypotheek, huur, abonnementen voor tv, internet en (mobiel) bellen, verzekeringen en nog veel meer!

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!