Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen in het huishouden

Huishoudelijke kosten zijn een ruim begrip. In principe kun je zeggen dat het de kosten zijn die je maakt, maar waar je geen langlopende afspraken of contracten voor hebt (ofwel, de vaste lasten). Ook zijn deze kosten afhankelijk van je verbruik, en daarmee dus variabel. Denk aan je boodschappen voor eten en drinken, persoonlijke verzorging, de kapper, cadeaus, huisdieren, uit eten en vrijetijdbesteding.

Omdat deze kosten variabel zijn, kun je ze ook lastig voorspellen. Je kunt ze ook moeilijker in de gaten houden, en elke maand gaat er ongemerkt weer meer doorheen dan je je vooraf had voorgenomen. Dat betekent meteen ook dat je er moeilijker op kunt besparen, want je moet dan continu op gaan letten wat je wel en niet uitgeeft. Bovendien gaat dit dan vooral ten koste van de dingen die het leven leuk maken, zoals een kaartje voor de bioscoop of dat toetje dat je zo lekker vindt.

Wij vinden dat je als eerste moet besparen op de dingen waarbij je niet hoeft te merken dat je bespaart. Daarmee bedoelen we dat je er aan de ene kant niets voor hoeft te laten, maar anderzijds er wel een goedkoper alternatief voor kan vinden. Of jij nu bijvoorbeeld een abonnement hebt voor tv, internet en bellen via KPN of Tele2 merk je feitelijk niet aan de kwaliteit die je ervoor krijgt, want beide doen ze het gewoon. Het kan echter wel flink schelen op de rekening die je elke maand krijgt!

Maar hoe weet je nou waar je op deze slimme manier op kan besparen? Daar hebben wij deze site voor opgericht Wij bespreken op deze site alleen maar manieren van geld besparen waarbij je niets hoeft te laten. Zoals dus een goedkoper abonnement op alles-in-één , maar dat kan op al je abonnementen schelen. Het loont om geregeld te vergelijken met andere aanbieders en over te stappen wanneer dat loont. Tegenwoordig heeft elk bedrijf een overstapservice dus veel tijd kost het ook niet. Denk aan energie , autoverzekering , mobiele telefoon (of Sim Only , nog goedkoper) enzovoort. Zo kun je in het huishouden besparen door je vaste lasten te verlagen.

De huishoudelijke kosten kun je ook verlagen door slim te shoppen met korting. Cashback shoppen via speciale websites levert je altijd tot wel 15% extra korting op, op al je online aankopen. En je kunt via internet alles kopen tegenwoordig. Neem er nog een gratis tankpas bij waarmee je 6 cent korting krijgt op benzine, diesel en LNG bij ruim 600 tankstations in Nederland en je houdt opeens een stuk meer geld over. Je kunt alle tips ook stapsgewijs doorlopen in de checklist van ons bespaarplan .

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!