Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen op verlichting

Verlichting is typisch een uitgave waarop je geld kunt besparen zonder dat je het verschil merkt. Hoeveel de stroom kost die door de lamp heen gaat, en hoeveel stroom die lamp gebruikt hoef je niet te merken aan de kwaliteit van het licht. Bezuinigen op deze kostenpost is daarom aan te raden, zodat je meer overhoud voor andere zaken.

De snelste manier om je kosten te verlagen is het verminderen van verbruik. Kortom: langer wachten totdat je de lichten aandoet, geen lichten aanlaten in ruimtes waar niemand is en überhaupt alleen het nodige licht aandoen en niet meteen alle lampen die je hebt, puur en alleen omdat je ze hebt. Dit betekent wel dat je continu alert moet zijn en dat is toch een beetje vermoeiend. En bewust een deel van de lampen uitlaten is ook niet echt gezellig. Er zijn betere manieren:

Goedkopere stroom is de makkelijkste. Dan hoe je niks te veranderen aan je verbruik, maar door de lagere prijs betaal je elke maand toch minder! Veel mensen blijven te lang bij eenzelfde aanbieder. Dit terwijl het je veel kan schelen om elk jaar de energieleveranciers te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere leverancier. Daar zijn via internet inmiddels een aantal handige vergelijkers voor gemaakt, zoals die op EnergieBrein.nl

Zuinige verlichting is ook een slimme optie. Spaarlampen en LED-lampen zijn veel zuiniger en geven evengoed licht af. Ook dat bespaart je geld zonder dat je daar actief iets aan hoeft te doen. Ga om meer informatie te lezen en om meteen te bestellen naar de energiebespaarshop .

Zonnepanelen zijn misschien wel de ultieme manier om te besparen op je verlichting en stroom in het algemeen. Je wekt er namelijk zelf 100% duurzame en gratis stroom me op. Het kost wel een investering om ze te laten leggen, maar met een rendement van ruim 15% is dit het zeker waard! Lees meer over de werking en waarde van zonnepanelen...

Geld besparen op verlichting is niet de enige kostenpost waarop je kunt besparen zonder dat je daar actief mee bezig hoeft te zijn, noch waar je iets voor hoeft te laten. Lees daarover meer op deze website. Wij geven je allerlei gratis tips die jou helpen meer geld over te houden, en daarmee minder zorgen over financiën. Al deze tips komen samen op een handige en overzichtelijke checklist in ons bespaarplan . Daarmee bespaar je duizenden euro’s per jaar!

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!