Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen op water

Water is typisch een van de kosten die je snel ongemerkt maakt. Je hebt het namelijk voor veel handelingen nodig, het is heel makkelijk om de kraan even te laten lopen en de afrekening zie je maar een keer per jaar voorbijkomen. Toch kan het je veel geld schelen om even kritisch naar je waterverbruik te kijken.

Water kost in principe niet veel, namelijk €1,35 per kubieke meter, oftewel €0,00135 per liter. Dat lijkt heel weinig maar laat je niet voor de gek houden: je gebruikt in een huishouden ook heel veel water! Wel 182.000 liter per jaar… omgerekend bijna €250,- per jaar. Daar kun je dus ook veel op bezuinigen. En dan bedoelen we niet door minder te drinken of korter te douchen (hoewel dat ook wel al scheelt). Daarvoor moet je namelijk ook dingen laten, en dat is juist niet wat wij willen bereiken (lekker lang douchen is natuurlijk heerlijk). Er zijn manieren om te besparen terwijl je dat niet hoeft te merken:

  1. Neem een douche in plaats van een bad. Het waterverbruik bij een 5 minuten durende douche is gemiddeld 55 liter. Het gemiddelde waterverbruik bij een bad is 110 liter. Dat scheelt dus de helft! Een bad kun je daarentegen wel meerdere keren gebruiken, maar of je daar nou zo schoon van wordt…
  2. Koop een regenton. Daarmee vang je veel regenwater op, dat je vervolgens kunt gebruiken om de tuin of kamerplanten water te geven. Ook de auto en ramen wassen gaat heel goed met regenwater. Dit bevat namelijk geen kalk dus maakt het heel mooi schoon zonder strepen.
  3. Was de auto met een emmer sop, in plaats van me de tuinslang. Dit scheelt heel veel water en de auto wordt net zo schoon. Bovendien kun je het sop dan gericht wegspoelen in een put of gootsteen, zonder dat het de grond in verdwijnt wat slecht is voor het grondwater.
  4. Zuinige kranen en een waterbesparende douchekop zijn wat ons betreft echter de beste manier van besparen . Dit zijn slechts kleine investeringen die veel opleveren, zonder dat je er bewust me bezig hoeft te zijn. Kosten verlagen gaat daarmee feitelijk vanzelf. Je kunt deze producten heel makkelijk aanschaffen in de energiebespaarshop van EnergieBrein.nl

Water is trouwens niet de enige uitgave waarop je kunt besparen zonder dat je daar actief mee bezig hoeft te zijn, noch waar je iets voor hoeft te laten. Lees daarover meer op deze website. Wij geven je allerlei gratis tips die jou helpen meer geld over te houden, en daarmee minder zorgen over financiën. Al deze tips komen samen op een handige en overzichtelijke checklist in ons bespaarplan . Daarmee bespaar je duizenden euro’s per jaar!

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!