Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen als student

Waar veel mensen interesse hebben om geld te besparen, of anders gezegd het meeste uit hun geld te halen, zijn studenten bij uitstek een doelgroep die ervan kunnen baten slim met hun inkomsten om te gaan. Ze verdienen simpelweg niet zoveel omdat ze hard moeten leren, en zeker met het nieuwe leenstelsel minder tijd overhouden om naast hun studie te werken! Wij geven tips waarop en hoe je als student kunt besparen.

Zeker als je op kamers woont en niet meer bij je ouders is de huur elke maand je grootste kostenpost. Vooral in de steden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam lopen de kamerprijzen hoog op. Zelfs ver boven de bedragen die mensen voor een veel ruimere huurwoning betalen in kleinere steden. Daarom kan het erg interessant zijn om uit te zoeken of je recht hebt op huurtoeslag. Zeker de slimme huisbazen zorgen en de laatste jaren voor dat hun studentenkamers voldoen aan de voorwaarden, want dan zijn ze veel interessanter voor studenten. Huurtoeslag kan namelijk oplopen tot bijna 4000 euro op jaarbasis! Gezien je lage inkomen heb je namelijk als student al snel recht op huurtoeslag.

  1. Door dat lage inkomen heb je ook vaak recht op zorgtoeslag. Dit scheelt je ook zomaar €1000,- per jaar! Je kunt hier laten uitzoeken of dit inderdaad zo is, en het wordt meteen voor je aangevraagd. Zonde om het niet te doen.
  2. Een andere goede manier om veel en makkelijk geld te besparen is cashback shoppen. Daarmee krijg je standaard extra korting op al je online aankopen, bovenop geldende aanbiedingen en acties! Dit bij de grootste webshops en tot wel 15% voordeel. En daar hoef je niks voor te doen behalve je eenmalig aanmelden bij een cashback website.
  3. Vergelijk abonnementen voor mobiele telefoons, dat scheelt je een hoop geld. Of neem een Sim Only abonnement als je telefoon nog goed is, dat scheelt je nog veel meer!
  4. Heb je een auto? Vraag dan deze gratis tankpas aan waarmee je 6 cent korting krijgt bij meer dan 600 tankstations in Nederland.
  5. Doe belastingaangifte. Je kunt als student al je studiekosten zoals collegegeld en boeken, maar ook een nieuwe laptop etc. opgeven, en dan krijg je hierover een hoop belasting terug! Dat kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.

Er zijn nog veel meer manieren om geld te besparen als student. Lees hier meer over in ons bespaarplan, waarin we in een overzichtelijk checklist alle manieren om geld te besparen onder elkaar hebben gezet.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!