Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen? Meer sparen!

Geld besparen is uiteraard een goede manier om je financiële positie te verbeteren. Door je kosten te verlagen houd je meer geld over, en daarmee ook minder zorgen. Je moet er dan echter wel voor zorgen dat het geld dat je overhoud, ook daadwerkelijk behouden blijft en niet “per ongeluk” opgaat aan andere onnodige zaken. Daarom raden wij je aan om het apart te zetten op een spaarrekening. Dan geef je het minder snel uit, en krijg je er ook nog eens rente over! Bovendien heb je dan altijd een reserve voor onvoorziene grote uitgaven zoals een kapotte wasmachine of een grote onderhoudsbeurt aan de auto.

Door een reserve aan te houden zorg je er dus voor dat je altijd geld hebt om dit soort uitgaven op te vangen. Je hoeft dan geen geld te lenen, en dat bespaart je een hoop kosten aan rente. Bovendien is het bedrag op de spaarrekening een rustgevend gevoel. Lees meer over een minimale reserve die je aan dient te houden op de site van het Nibud . Je zult zien dat dit vaak nog aardige bedragen zijn!

Tips om meer te sparen:

  • Zet direct geld dat je overhoudt opzij naar de spaarrekening;
  • Doe dit meteen na het ontvangen van je salaris, en betalen van de noodzakelijke vaste lasten;
  • Stel je zelf een spaardoel, dat werkt motiverend;
  • Spaar een minimaal bedrag per maand, waar je niet onder gaat zitten;
  • Gebruik een automatische overboeking, dan vergeet je het nooit;
  • Neem het bedrag dat je elke maand wil sparen op in je financiële overzicht, dan is het bedrag al gereserveerd.

De belangrijkste voorwaarde om meer te kunnen sparen is echter dat het verschil tussen je inkomsten en uitgaven positief is, en het liefst zo groot mogelijk. Daar kun je op twee manieren aan werken: minder uitgeven, of meer inkomsten genereren. Over geld besparen kun je van alles lezen in ons bespaarplan , waarin we talloze tips in een checklist onder elkaar hebben gezet waarmee  je duizenden euro's per jaar kunt besparen. Zowel je vaste lasten als je variabele kosten kun je makkelijk verlagen zonder dat je daar per se iets voor hoeft te laten.

Geld (bij) verdienen is een heel ander onderwerp. Op Tips-GeldVerdienen.nl lees je allerlei tips over geld verdienen via internet. Ze beschrijven alleen maar betrouwbare manieren van verdienen die ze zelf hebben getest. Met de aangereikte methoden kun je zomaar een paar honderd euro per maand extra inkomen binnen halen. Dat tikt aardig aan!

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!