Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen op eten

Geld besparen op eten is een manier van besparen die veel mensen toepassen. De bezoekjes aan de supermarkt zijn namelijk een relatief grote last elke maand, en die kosten terug brengen is relatief makkelijk. De supermarkten concurreren zelf ook op prijs en maken daar steeds reclame voor. Het jammere is dat je vaak vervalt in het kopen van de goedkopere en minder lekkere varianten van producten, of nog erger: minder gezonde keuzes maakt, of dat je bepaalde dingen helemaal niet meer koopt. Dat vinden wij niet de juiste manier, besparen kan namelijk ook zonder daar dingen voor te laten. Je hoeft niet in te leveren op de dingen die het leven net wat leuker maken, want je kan op genoeg manieren je uitgaven verminderen, terwijl je dat dan niet merkt in de kwaliteit van de afgenomen producten of diensten:

We hebben dit soort methoden voor je in een handige checklist gezet in een bespaarplan. Wij stellen daarin puur besparingen voor waarbij je niks hoeft te laten, maar waarmee je wel jouw financiële zorgen kunt verlagen. Zowel je variabele kosten als je vaste lasten gaan naar beneden, en je houdt meer geld in je portemonnee. Denk aan het overstappen naar goedkopere abonnementen voor tv, internet & bellen, mobiele telefonie en verzekeringen. Lees hoe je standaard tot 15% extra korting kunt krijgen bij duizenden webshops, en hoe een gratis tankpas 6 cent extra korting geeft per liter brandstof (benzine, diesel en LPG).

Mocht je nog meer willen besparen dan kun je dat altijd nog doen op je boodschappen, maar met de goede €8000,- die je met het bespaarplan per jaar minder uitgeeft hopen we dat het helemaal niet meer nodig is! Mocht je dat toch willen doen, probeer dan eens de volgende tips:

  1. Koop groot in, dat scheelt vaak geld door kwantum korting. Ook grootverpakkingen zijn vaak voordeliger per kilo/liter;
  2. Koop producten in de aanbieding, en koop dan ook meteen houdbare producten groot in;
  3. Wees alert op de prijzen van groenten. Die variëren sterk met de seizoenen. Ook zijn groenten op de markt vaak goedkoper;
  4. Koop direct bij de boer, dat scheelt een tussenpartij en is daarom in de regel goedkoper. Denk aan groenten, fruit, aardappelen en eieren;
  5. Gooi geen eten weg. Vries het in of eet het de dag erna op. Om diezelfde reden kun je er ook op letten niet teveel te koken. Ok is het zonder als je teveel inkoop wat vervolgens over de datum gaat.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!