Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Voorkom dat je rood staat, dat bespaart je veel geld!

Als je een keer niet genoeg geld hebt op je rekening en er wordt toch nog een automatische afschrijving vanaf gehaald, dan kan het gebeuren dat je in het rood komt te staan. Je kan het uiteraard niet altijd voorkomen, maar zorg ervoor dat het zo min mogelijk gebeurt. Het kost namelijk veel geld! Rood staan is eigenlijk niets anders dan dat je kort geld leent van de bank. En geld lenen kost geld, zoals je waarschijnlijk wel eens hebt gehoord op de radio. En rood staan kost zelfs veel geld. Afhankelijk van je bank betaal je namelijk een percentage van 10-15% een rente.

Belangrijk om te weten is dat er een verschil is tussen geoorloofd en ongeoorloofd rood staan. Wanneer je bij de bank vooraf toestemming hebt om rood te staan betaal je vaak aanzienlijk minder rente. Als je daarom voorziet dat je tijdelijk rood moet staan is het verstandig om contact op te nemen met de bank en vooraf toestemming te regelen.

Denk trouwens niet dat je ten koste van alles rood staan moet voorkomen, want rekeningen niet betalen kost vaak nog meer geld. Dan betaal je namelijk als snel boetes voor te laat betalen en dat loopt sneller op. Bovendien betaal je de 10-15% op jaarbasis, dus de kosten per dag vallen relatief gezien wel mee. Zorg er dus voor dat je een bewuste afweging maakt tussen betalen van noodzakelijk rekeningen en rood staan.

Rood staan voorkomen blijft uiteraard de beste optie. De beste manier om dit te doen is het besparen van geld op je lasten. Als je namelijk je maandelijkse kosten verlaagd houd je meer financiële ruimte over om een buffer aan te leggen waarmee je onvoorziene kosten kan opvangen.

Wij hebben deze site speciaal opgericht om tips te geven hoe je dat kunt doen. Alle tips komen samen in ons bespaarplan, waar je met een overzichtelijke checklist al jouw lasten kun doorlopen en kijken waar je kunt besparen. Daarbij vinden wij het belangrijk dat je niet teveel zaken hoeft te laten. Natuurlijk is besparen mogelijk door minder te consumeren / uit te geven, maar er zijn zo veel manieren om te besparen waarbij dat niet hoeft. Het is toch zonde om de dingen te moeten laten die het leven net zo leuk en aangenaam maken. Simpelweg hetzelfde kopen voor minder geld, of beter nog: de beste prijs! Dat betekent weten waar je met zijn en altijd kritisch prijzen vergelijken. Juist dit komt terug in ons bespaarplan.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!