Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld bijverdienen of geld besparen, wat is belangrijker?

Als je wil proberen je financiële situatie te verbeteren dan zijn er twee opties: of je probeert je inkomen te verhogen, ofwel je doet een poging je uitgaven te beperken. Maar welk van deze twee strategieën is de beste (om mee te beginnen)? In dit artikel zetten we voor beiden de voor- en nadelen onder elkaar, om uiteindelijk tot een advies te komen en deze vraag te beantwoorden.

 

Geld (bij)verdienen

Meer geld verdienen lijkt vaak de oplossing in situaties waarin je geld tekort komt. Dit is ook de directe reactie om al je kosten te kunnen blijven betalen. De vraag is echter vaak hoe je dit kan doen, omdat je toch gebonden bent aan een baan die je al hebt, en tijd speelt ook een rol.  Een goede oplossing is om via internet (online) geld bij te verdienen. Je kan met spaarprogramma’s en betaalde enquêtes invullen een heel eind komen. Daarmee kun je toch wel een paar honderd euro per maand bij verdienen (lees meer op tips-geldverdienen.nl). Het nadeel van meer geld gaan verdienen is echter wel dat het veel tijd kost, en bovendien je probleem niet structureel oplost. Daarnaast moet je ook over bijverdiensten belasting betalen, dus daardoor krijg je niet elke verdiende euro op je rekening.


Geld besparen

Wat wel een doorlopende oplossing kan bieden is het terugbrengen van je kosten. Als je namelijk elke maand geld tekort komt kan dit jou blijvend meer ruimte geven. Zeker als je bespaart op je vaste lasten is dat het geval. Bovendien loopt de besparing sneller op omdat je elke euro die je bespaart op je rekening houdt, en in tegenstelling tot geld bijverdienen niet nog een deel van de winst ziet verdampen aan belasting. Nadeel van besparen kan wel zijn dat je dingen moet gaan laten. Dit is vaak ook het eerste waar mensen aan denken als ze willen besparen. Bijvoorbeeld door minder lekkere/dure dingen te kopen in de supermarkt, of te beknibbelen op “onnodige” zaken als een dagje uit of naar de bioscoop. Maar dit zijn juist de dingen die het leven leuk maken, niet doen! Er zijn heel veel manieren van besparen zonder er iets op in te leveren. Juist daarom hebben we deze site opgezet. Met onze tips leer jij op een slimme en makkelijke manier besparen. Al deze tips komen in een handige checklist samen in ons bespaarplan, zodat je er rustig en stapsgewijs doorheen kunt lopen. Daarmee kun je ruim €8000,- per jaar besparen!

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!