Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Goedkoper tanken? Dat kan! Bespaar simpel op benzine, LPG en diesel.

Wil jij ook goedkoper tanken? Tanken is altijd weer even schrikken, want dat bedrag op de teller loopt toch altijd sneller op dan je hoopt. Dat geldt overigens ook voor de prijs van benzine, diesel en LPG zelf; ondanks de lage prijs van olie zijn ook de literprijzen inmiddels weer aan het stijgen. En dus kost een volle tank meer, en is elke kilometer die je rijdt duurder. Daarom zijn veel mensen op zoek naar manieren om goedkoper te tanken. Natuurlijk kun je ook op andere manieren goedkoper rijden, maar goedkoper tanken is het makkelijkst want dan hoef je je gedrag niet te veranderen. Door deze gratis tankpas te bestellen kun je 6 cent per liter besparen op alle soorten brandstof, ook de premium brandstoffen!

De tankpas is een initiatief van United Consumers. Dit consumentencollectief is opgericht om mensen te helpen geld te besparen op allerlei lasten. Ze zijn echter het enige consumentencollectief dat je helpt te besparen op brandstof. De pas wordt gratis aangeboden mits je hem gebruikt. Bij meer dan 600 tankstations in Nederland krijg je vervolgens korting tot 6 cent per liter op bezine, diesl en LPG. Hoewel je dan geen aanspraak meer maakt op de spaarprogramma’s levert het je per saldo veel meer voordeel op dan spaarpunten of airmiles! De precieze voorwaarden kun je nalezen op de website.

Wat zijn dan andere manieren om goedkoper te rijden? Hieronder geven we je nog wat extra tips. Maar let op, dit betekent wel dat je of geld moet investeren of zoals eerder benoemd dat je je gedrag moet veranderen:

  • Koop een zuinigere auto die minder verbruikt. Dit is wel een flinke investering;
  • Kies voor LPG. Je kan hiervoor een speciale tank laten inbouwen LPG is goedkoper tanken maar kost wel meer wegenbelasting;
  • Rij minder met de auto, en kies vaker voor de fiets op loop korte stukken. Dit is echter niet altijd een optie;
  • Rijd minder hard. Je verbruik loopt snel op als je harder rijdt. Dit kan je veel opleveren, maar kost wel reistijd;
  • Zorg dat je bandenspanning op orde is, dit verlaagt je verbruik;
  • Rijd in een hogere versnelling. 50 in je 4, 80 in de 5e versnelling, zoals het nieuwe rijden voorschrijft. Dit zorgt voor een lager toerental en verbruik;
  • Je verbruikt ook minder als je ramen gesloten houdt, en de airco uit laat. Dit zorgt er alleen wel voor dat de rit wat minder comfortabel is! Maar als je goedkoper wil rijden en geld wil besparen moet je er ook wel wat voor over hebben. Een gratis tankpas is echter wel makkelijker…

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!