Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen in huis

Wanneer men geld wil besparen in huis weet men vaak niet waar te beginnen. Er zijn namelijk veel kostenposten waarop je kunt besparen, en tegelijkertijd kan je ook op heel veel verschillende manieren besparen.Wat werkt, en wat niet. En wat is het slimst? Wij geven je tips en helpen je op weg, in de hoop dat je daarmee duidelijker voor ogen krijgt hoe je kan besparen.

Als je geld wil besparen in huis is het eerst zaak om in kaart te brengen wat je kosten nu eigenlijk zijn. Waar gaat het geld aan op, wat zijn de grootste en belangrijkste uitgaven? Als je dit naast je inkomen legt weet je ook wat je doel ongeveer moet zijn om financieel gezond te zijn. Het verschil tussen inkomen en uitgaven bepaalt namelijk of je tekort komt of juist kan sparen. Dat laatste is uiteraard de meest wenselijke situatie zodat je een reserve hebt als buffer voor onvoorziene kosten of grote uitgaven zoals een vakantie.

Nadat je weet welke kostenposten je allemaal hebt, is het tijd om te bepalen op welke je wil besparen. Daarbij is het goed om enerzijds te bedenken of je er wel op wil besparen, en in hoeverre je er uberhaupt wel op kan besparen? Pas als je dat van alle posten weet kun je keuzes maken, waarbij het slim is te kijken op welke posten je het handigst, makkelijkst en meeste kunt besparen.

Om je met dat laatste te helpen hebben wij een bespaarplan gemaakt. Hierin vind je allerlei goede bespaarmethoden onder elkaar, geordend in een overzichtelijke checklist op onderwerp en kostenpost. Ook hebben we overal de bespaarpotentie in euro's per jaar bij gezet zodat je direct ziet waar de meeste winst te behalen valt. Door stap voor stap door dit plan te lopen kun je zomaar ruim €8000,- per jaar uitsparen.

Belangrijkste regel in onze tips en methoden van besparen die we aanbevelen is altijd dat we willen proberen om zoveel mogelijk te ontwijken dat je dingen moet gaan laten. Natuurlijk is het aanlokkelijk voor mensen die geld willen besparen om simpelweg minder uit te geven, maar dat is zonde. Je levert dan namelijk al snel in op de “extra” dingen die het leven juist net wat leuker maken. Bijvoorbeeld lekker eten en drinken, een avondje naar de bioscoop of een dagje weg met het gezin. Dat zijn nu juist de dingen waarvoor je wel geld over wil houden! Er zijn ook heel veel manieren van besparen en kosten verlagen waarbij je met wat slimmigheid meer kan krijgen voor minder geld, of in ieder geval hetzelfde voor minder. Juist die manieren vind je dus terug op deze site.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!