Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen op zorgverzekering? De goedkoopste is niet altijd de beste! | Tips-GeldVerdienen.nl

Geld besparen op zorgverzekering – Het is verleidelijk om altijd het goedkoopste alternatief te willen. Want dat scheelt geld, dat je vervolgens weer aan andere dingen kan uitgeven. Echter, is dit niet altijd de kwalitatief slimste keuze. En wanneer het om je gezondheid gaat, is dat misschien niet zo handig. Wanneer je dus wil besparen op je zorgverzekering is het belangrijk om alles goed af te wegen en verder te kijken dan alleen de premie. Sommige dingen die niet in je goedkope pakket vallen zijn namelijk veel duurder op het moment dat je ze toch nodig hebt…

Er is dan ook heel veel te kiezen, er zijn namelijk onnoembaar veel zaken die onder een zorgverzekering vallen. Van simpel bezoek aan de huisarts, spoedeisende hulp of fysiotherapeut tot alle lastige en unieke behandelingen. Om die allemaal door te spitten is een heel karwei. Wat in een pakket valt verschilt ook weer per verzekeraar. Gelukkig zijn er vier simpele punten waar je mee aan de slag kan zonder al teveel hoofdpijn:

1. Zorgtoeslag

Als je niet zoveel verdient kan je zorgtoeslag krijgen als gedeeltelijke vergoeding voor de verplichte zorgverzekering. Op deze pagina lees je mee over de voorwaarden en hoe je zorgtoeslag kan aanvragen. Dit kan oplopen tot wel bijna €1000,- per jaar. Je kan het bovendien ook nog voor vorig jaar aanvragen met terugwerkende kracht.

2. Eigen risico

Je eigen risico is wettelijk €385,- Als je echte besluit om dit eigen risico vrijwillig te verhogen verlaagd dit je maandelijkse premie. Het is de moeite waard om te berekenen wat je dit scheelt. Let wel: wanneer je toch zorg nodig hebt moet je dus wel meer zelf betalen! Alleen als je dus bijna nooit zorg nodig hebt kan dit besparen.

3. Aanvullende verzekeringen

Vaak hebben mensen lang aanvullende pakketten lopen die ze eigenlijk niet meer nodig hebben. Kijk eens kritisch naar je zorgverzekering en misschien kan je zelfs zonder overstappen al zomaar enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar besparen.

4. Vergelijken

Het belangrijkste is toch om altijd om je heen te blijven kijken voor een betere aanbieding. Net als met telecom- en energiecontracten loont het om geregeld over te stappen. Elke keer bespaar je misschien maar een beetje, maar door de jaren heen gaat dat verschil toch tellen! Nogmaals, je moet dus niet alleen naar prijs kijken. Daarom raden wij aan om te vergelijken op een specialistische site die zorgverzekeraars vergelijkt: Zorgkiezer.nl

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!