Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen door je hypotheek over te sluiten | Tips-GeldBesparen.nl

Geld besparen door je hypotheek over te sluiten, kan dat? Met de huidige lage rente standen is dat iets waar veel mensen over nadenken. Niet onterecht want je hypotheek is waarschijnlijk de grootste kostenpost die je hebt aan vaste lasten, maar het is een ingewikkelde beslissing. Oversluiten kost namelijk ook geld (boete) en brengt een hoop gedoe met zich mee. De besparing zelf is bovendien ook niet zo simpel als je misschien denkt, omdat je rekening moet houden met hypotheekrenteaftrek en kosten die bij je nieuwe hypotheek komen kijken. Wij geven tips waar je op moet letten, en wanneer oversluiten interessant kan zijn.

Belangrijkste om te bedenken is dat het oversluiten van je hypotheek kosten met zich meebrengt. Je blind staren op de eventuele kostenbesparing is verleidelijk, maar de kosten die je maakt voor het oversluiten moet je wel terug kunnen verdienen. Denk aan oversluitkosten een renteboete voor het stopzetten van je oude hypotheek. Bovendien betaal je voor het afsluiten van de nieuwe voor een taxatie, notaris voor de handeling en inschrijfkosten aan het kadaster. Het juiste moment is daarom belangrijk. Loop je tegen het einde van je rentevaste periode dan he je vaak minder kosten te betalen. Daarbij is overstappen dan ook extra interessant omdat de rente variabel wordt. Het moment is daarbij ook belangrijk omdat je rekening moet houden met rentestanden, je wil natuurlijk voor je nieuwe hypotheek een zo laag mogelijke rente!

Wanneer je eenmaal weet hoeveel het je gaat kosten om je lening over te sluiten, kan je ook gaan kijken of je dit terug kan verdienen met een lagere rente elders, plus wat winst uiteraard. Let op de je rekening houdt met hypotheekrenteaftrek, anders reken je jezelf misschien onterecht rijk. Tip: als je een andere hypotheek afsluit bij dezelfde aanbieder als je oude lening dan betaal je vaak minder boetes. Lukt dat niet of wil je dat niet, dan is het verstandig om een onafhankelijk adviseur voor jou het beste aanbod te laten zoeken. Tegenwoordig heb je daar hele handige websites voor zoals hypotheekoversluiten.com Zij geven jou een overzicht van de laagste rentes in Nederland en zelfs gratis advies. In tegenstelling tot fysieke adviseurs zoals de Hypotheker is hun dienst gratis en vrijblijvend. Ze fungeren als onafhankelijk tussenpersoon en brengen voor hun advies op zichzelf geen kosten in rekening.

NB: De berekening voor het oversluiten is niet makkelijk. Bijvoorbeeld wanneer je je hypotheek met het oversluiten verhoogd, en bepaalde kosten die je moet maken voor het oversluiten meefinanciert in je nieuwe hypotheek, zoals de renteboete, dan is die niet aftrekbaar. Daarom is het verstandig om advies in te winnen voordat je een beslissing maakt. Let er daarbij op dat de adviseur is erkent door de AFM.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!