Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Zorgverzekering vergelijken en overstappen? Kijk niet alleen naar de premie! | Tips-GeldBesparen.nl

Het zogenaamde zorgverzekering seizoen is weer begonnen. De zorgverzekeraars hebben allemaal hun nieuwe premies bekend gemaakt en tot het einde van het jaar kunnen alle Nederlanders overstappen. Dat betekent dat men massaal gebruik maakt van vergelijkingssites / online vergelijkers zoals Zorgkiezer (de beste van Nederland) om de beste verzekering eruit te pikken. Dit is nog best ingewikkeld omdat er veel factoren meespelen. Daarbij is het belangrijk dat je verder kijkt dan enkel de prijs of premie. Je wil namelijk wel goed verzekert zijn voor jouw situatie, het gaat namelijk om je gezondheid! Wij geven je enkele tips.

Veel mensen kijken bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekeraar direct naar de prijs. Niet doen. Alleen de premie bepaald namelijk niet de werkelijke kosten die je in een jaar maakt aan zorg. Er spelen meer zaken mee. En als je de verkeerde keuze maakt kan je uiteindelijk alsnog duurder uit zijn, ondanks een iets goedkopere zorgverzekering.

Het begint erbij dat je goed nadenkt over wat voor zorg je nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld van plan om bepaalde ingrepen te laten doen of wil je nu eindelijk een behandeling voor een ongemak of blessure waar je al een tijdje mee loopt? Of misschien hoop je wel zwanger te raken, of ben je dat nu en ga je volgend jaar bevallen? Heb je binnenkort toch eens die leesbril nodig of toch nog wat extra aandacht van de tandarts? Dit kan betekenen dat je bij een duurdere verzekeraar per saldo goedkoper af kan zijn, omdat deze zaken dan wel vergoed worden. Of een aanvullende verzekering kan een goede optie zijn.

Aanvullende verzekeringen die je misschien niet meer nodig hebt kan je bovendien ook schrappen uit je pakket. Dat scheelt dan weer. Let echter ook op dat niet alleen de basispakketten maar ook de aanvullende pakketten kunnen wijzigen, en dat je extra premie betaald voor iets waar je ongemerkt niets meer aan hebt. Even goed de voorwaarden doorlezen dus!

Daarnaast is het eigen risico belangrijk. Wettelijk is dat €385,- maar dat kan je vrijwillig verhogen met (max) €500,- waarmee je maandpremie lager wordt. Sommige verzekeraars adverteren daarmee al hun lagere prijs, maar dat moet je dus wel goed in de smiezen houden. Ook zijn er zorgverzekeraars die je extra korting geven als je je jaarpremie in 1 keer betaalt in plaats van per maand. Mocht je dat kwijt kunnen kan je dat ook weer enkele procenten schelen.

Maar het belangrijkste blijft toch om altijd om je heen te blijven kijken voor een betere aanbieding. Net als met telecom- en energiecontracten loont het om geregeld over te stappen. Elke keer bespaar je misschien maar een beetje, maar door de jaren heen gaat dat verschil toch tellen! Nogmaals, je moet dus niet alleen naar prijs kijken. Daarom raden wij aan om te vergelijken op een specialistische site die zorgverzekeraars vergelijkt: Zorgkiezer.nl

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!