Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen? Probeer meer te sparen! | Tips-GeldBesparen.nl

Geld besparen is een onderwerp waar veel mensen over nadenken. Je werkt hard genoeg voor je geld en dus wil je er zoveel mogelijk uithalen. Toch lijkt het soms als sneeuw voor de zon te verdwijnen en weet je vaak niet eens meer waaraan het is opgegaan. In de huidige samenleving kost alles dan ook geld, alles heeft een prijs. Hoe zorg je er voor dat je zuurverdiende salaris in je zak blijft en niet wordt uitgegeven aan onnodige zaken? De beste manier is om het in de eerste plaats al niet op zak te hebben. Niet letterlijk natuurlijk, maar het in ieder geval niet direct voorhanden te hebben zodat je het niet gedachteloos uit kan geven… zet het op je spaarrekening.

Sparen is voor veel mensen echter moeilijk, zeker omdat je er dan ook echt vanaf moet blijven. En hoe zorg je ervoor dat je meer kan sparen, en daar het meeste uit haalt? Een aantal tips:

Bezuinig op uitgaven – Probeer met de tips op deze site je uitgavenpatroon te verminderen. Zo houdt je in beginsel al meer over om te kunnen sparen! Alle kleine beetjes helpen al, zeker als je die over langere tijd bij elkaar optelt.

Spaar automatisch – Dan kan je ook niet vergeten geld over te maken. Sterker nog, soms zal je het niet een in de gaten hebben, laat staan missen en dat is nu juist de bedoeling. Je kan op je rekening een automatische overboeking instellen naar je spaarrekening, waarbij je zelf het bedrag kan instellen en het moment.

Spaar meteen als je geld binnenkrijgt – Als je salaris binnenkomt is het slim dan direct een deel te sparen, nog voordat je het kan verbruiken. Dan kom je ook niet in de verleiding en is het juist een eyeopener wanneer je het saldo bijna hebt verbruikt.

Spaar extra als dat kan – Bijvoorbeeld als je vakantiegeld krijgt of een bonus, erfenis, gift etc. Die bedragen tikken snel aan en zorgen ervoor dat je ook meer rente krijgt.

Kies de hoogste rente – Om ook echt het meest uit je spaargeld te halen is het natuurlijk slim de rekening met de hoogste rente te nemen, maar let ook goed op de kosten en aanvullende voorwaarden zoals opnameboetes en bonusrente. En is de rente variabel, tijdelijk of vast?

Laat je spaargeld met rust – Spaargeld is een manier om een buffer op te bouwen, zekerheid. Of je probeert een spaardoel te bereiken, bijvoorbeeld een grote aankoop waarmee je weer geld bespaart (denk aan zonnepanelen of spouwmuurisolatie). Laat je spaargeld dus vooral op de spaarrekening staan. Als je eenmaal begint er weer van te snoepen is het hek vaak van de dam.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!