Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Maandlasten verlagen, daar bespaar je geld mee | Tips-GeldBesparen.nl

Geld besparen is nauw verbonden met je maandlasten. Door je maandlasten te verlagen bespaar je namelijk steevast en doorlopend geld, zonder enige moeite. Elke maand houd je dan namelijk meer geld over. Maandlasten verlagen is daarom een belangrijke manier om financieel meer armslag te krijgen. Er zijn gelukkig dan ook best veel manieren om te bezuinigen op maandelijkse kostenposten, en wij geven je onze tips hoe je dat het beste kan doen. In dit artikel lees je voor alle belangrijke maandelijks terugkerende uitgaven waar te beginnen.

Veel mensen denken bij maandlasten meteen aan de hypotheek. niet gek, want daar bestaat de maandlasten voor veel huishoudens voornamelijk uit. Er zijn echter veel meer uitgaven die je onder deze noemer kan scharen:

Hypotheek

De grootste uitgave van elk huishouden. Hierop besparen kan vooral door over te stappen naar een lening met een lagere rente. Sowieso is het het slimst om bij het afsluiten van je hypotheek om meteen voor de laagste rente te gaan. Je zit er namelijk wel 30 jaar aan vast.

Huur

Heb je geen koophuis maar een huurhuis? Dan kan je besparen door huurtoeslag aan te vragen. Hier heb je overigens alleen recht op wanneer je niet teveel verdiend. Dan kan ook wel meteen oplopen tot bijna €5000,- per jaar.

Zorgverzekering

Toeslag kan je ook krijgen voor je verplichte zorgverzekering (zorgtoeslag). Daarbij helpt het ook om elk jaar goed te vergelijken of je ergens anders een betere zorgverzekering kan krijgen. Niet alleen op prijs letten trouwens, de voorwaarden verschillen heel erg, en je wil wel goed verzekert zijn wanneer je gezondheidszorg nodig hebt.

Energie

Energie is ook een grote uitgave. Stroom en gas wordt ook steeds duurder. Lees op onze pagina over energie meerdere manieren om erop te besparen. Denk aan vergelijken van energieleveranciers en overstappen naar de goedkoopste en nog veel meer.

Auto

Aan je auto geef je veel geld uit. Benzine, verzekering, onderhoud, wegenwacht, wegenbelasting, noem maar op! Lees op onze pagina over autokosten hoe je die kan drukken.

Verzekeringen

Nederland is kampioen verzekeren: inboedelverzekering, levensverzekering, reisverzekering, ongevallenverzekering en nog veel meer! Lees welke verzekeraar het Verzekeringen goedkoopste is.

Telecom

TV, internet en bellen, ook mobiele telefonie, kost bij elkaar genomen veel geld. Door aanbieders te vergelijken kan je altijd wel ergens goedkoper kijken. Maak gebruik van onze vergelijkers:

Bespaarplan

Alle tips om te besparen op een rij? Gebruik dan ons bespaarplan, waarmee je op zowel je maandlasten maar ook variabele kosten bespaart. Ruim €8000,- per maand!

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!