Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen? Stop met onnodige uitgaven! | Tips-GeldBesparen.nl

Geld besparen is soms ook zo simpel als enkel inzichtelijk maken wat je elke maand uitgeeft en wegstrepen welke zaken eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Maar dat betekent wel dat je er even voor moet gaan zitten. En dat je keuzes moet maken. Maargoed dat levert je dan wel geld op om dan weer leuke(re) dingen mee te doen, een kleine investering dus. Het zal je tegenvallen waar je geld eigenlijk blijft als je er eens rustig naar kijkt, want het is eigenlijk best wel confronterend om te ontdekken hoeveel je zonder na te denken uitgeeft. En dan aan het einde van de maand je afvragen waarom je rekening leeg is… die heb je toch echt zelf geplunderd.

We kunnen natuurlijk allerlei zaken gaan roepen die je kan schrappen, en je daarmee al een bepaalde richting op sturen, maar dat willen we helemaal niet. Alleen jij kan de keuze maken wat je wel en niet nodig vind. Bijvoorbeeld, wij vinden de volgende zaken niet nodig:

-          Sigaretten;

-          Tijdschriften die je niet of maar half leest;

-          De krant (er is tegenwoordig zoiets als nu.nl);

-          Lunchen in de bedrijfskantine (neem gewoon brood mee);

-          Ontbijten bij het tankstations (eet gewoon lekker thuis);

-          En ga zo maar door.

 

Maar 1 tegen 100 dat jij van bovenstaande zaken er eentje hebt waarvan je toch echt geen afscheid wil nemen, of meerdere ervan. En dan dit was nog maar een kleine selectie. Daarom is het slimmer gewoon een je internetbankieren te openen en al je afschrijvingen van de afgelopen, zeg, 3 maanden door te akkeren. Wedden dat je verrast zal zijn hoeveel geld je aan sommige dingen uitgeeft. Vaak een klein bedrag telt uiteindelijk tot snel op. En altijd toch die overtuigende aanbieding op TV die nog steeds in de kast ligt, of een abonnement dat je jezelf hebt laten aansmeren door die straat- of deur-aan-deur verkoper.

Daarna kan je voor jezelf een doel stellen, hoeveel wil je besparen per maand? Dan streep je gewoon dingen door tot je aan dat bedrag zit en klaar is kees. Nog beter is het natuurlijk om alle uitgaven kritisch te heroverwegen en zoveel mogelijk te bezuinigen. Als je dit een per half jaar doet zal je merken dat heel gestaag je meer overhoudt, en als je dat dan ook nog eens gedisciplineerd op de spaarrekening zet echt een tastbaar resultaat hebt. Uiteindelijk zorgt dit voor minder financiële stress, omdat je meer grip krijgt en meer ruimte in de portemonnee.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!