Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen autorijden? De 8 beste tips! | Tips-GeldBesparen.nl

Geld besparen op autorijden is een manier van bezuinigen waar veel mensen over nadenken. Niet heel verwonderlijk want autorijden is een dure bezigheid. Tegelijkertijd vaak toch ook wel weer noodzakelijk. Daarom helpen we je met enkele tips hoe je hierop toch kan besparen. Sommigen zijn wellicht voor de hand liggend, maar wel goed om weer eens in je gedachte te houden. Anderen zijn je waarschijnlijk nog onbekend, maar daarom misschien wel des te waardevoller. We hebben ze voor je in een top 8 gezet, geordend van meeste gemak en bespaarpotentie naar degene waar je meer moeite voor moet doen.

1. Tankpas met korting.

Er bestaat een gratis tankpas waarmee je bij meer dan 600 pompstations in Nederland extra korting krijgt, tot wel 6 cent per liter. Dit op zowel benzine, diesel, LPG en ook de premium brandstoffen daarvan. De pas is gratis aan te vragen via UnitedConsumers. Bij hen spaar je de korting op, die je vervolgens cash kan laten overboeken naar je spaarrekening. Let dus op, je krijgt niet meteen aan de pomp / kassa de korting.

2. Verzekering vergelijken

Er zijn veel vaste kosten aan een auto naast alleen de brandstof. Denk aan wegenbelasting, wegenwacht, onderhoud, afschrijving (waardevermindering auto) , eventuele parkeerkosten / parkeervergunning etc. De verzekering is daar ook eentje van, maar daar kan je simpel op besparen. UnitedConsumers is namelijk ook een consumentencollectief waarbij je autoverzekeringen kan vergelijken én afsluiten met extra korting van 5%. De auto bepaald overigens voor een groot deel de hoogte van de premie, dus als je nog een auto moet aanschaffen kan je dat in je overweging meenemen. En heb je meerdere gezinsleden, dan kan je er over nadenken om de verzekering en auto op naam te zetten van degene met de meeste opgebouwde schadevrije jaren, want ook dat geeft veel korting.

3. Goedkope brandstof

Eenmaal aan de pomp kan je vaak kiezen uit meerdere brandstoffen. Simpelste manier om te besparen is om de goedkoopste brandstof te nemen. Dus gewoon euro 95 in plaats van de premium versie. Natuurlijk extreem voor de hand liggend, maar we willen het wel benoemen.

4. Goedkoop tankstation

Tanken bij het goedkoopste tankstation is daarbij natuurlijk ook een no-brainer. Maargoed, ben dan wel op de hoogte van de prijzen. Deze variëren namelijk continu, en verschillen vaak nog flink ook tussen tankstations, zelfs al zitten die vlak bij elkaar in de buurt! Omrijden heeft echter vaak niet veel zin, want dat verrijd je alweer benzine en is je voordeel weg. Een goede tip is brandstof-zoeker.nl waar je makkelijk prijzen kan bekijken.

5. Bandenspanning controleren

Als je dan toch hebt getankt, controleer dan regelmatig je bandenspanning. Dit heeft namelijk een enorm effect op het verbruik van je auto, en overigens ook op de veiligheid. Welke spanning je banden moeten hebben vind je vaak terug in de portier van de berijder, of het boekje. Bovendien hangen er vaak lijsten bij de luchtpomp.

6. Rustig rijden

Als je bewust rijdt, kan je jouw brandstofverbruik flink terugdringen. Een tijdje terug was dit een campagne over het ‘Nieuwe Rijden’. Rustig optrekken, remmen op de motor, niet te hard rijden, motor uit voor een open brug, vroeg schakelen, cruise control etc.

7. Zuinige / goedkope auto

Als je nog een auto moet kopen of een nieuwe wil aanschaffen, denk dan ook na over de kosten van diezelfde auto. Niet alleen de prijs, maar ook het gebruik. Hoe zuinig is de auto, hoeveel kost de wegenbelasting, verzekering etc.?

8. Laat de auto staan

Als het even kan, vooral voor kleine ritjes, laat dan de auto staan. Juist in de bebouwde kom is je verbruik het hoogst en kan je vaak ook met de fiets.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!