Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

MethodeBesparing
Cashback€ 1000,-
Tanken met korting€ 150,-
Energie vergelijken€ 390,-
Sim Only vergelijken€ 140,-
Mobiel vergelijken€ 180,-
TV-internet-bellen vergelijken€ 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geld besparen op een nieuwe auto? De belangrijkste tips! | Tips-GeldBesparen.nl

Geld besparen op een nieuwe auto, slim dat je daar over nadenkt! Een auto is namelijk een gigantische uitgave voor de meeste mensen, dus een nieuwe kopen beslis je niet over een nacht ijs. Er zijn meerdere manieren om te bezuinigen op een auto, maar dat is niet alleen maar op de aankoopprijs. Toch begint het besparen wel al tijdens het orienteren, want als je de juiste overweging maakt spaar je wellicht heel wat kosten uit tijdens de levensduur van je automobiel. Denk aan benzine, wegenbelasting, onderhoud, verzekering enzovoort. Het kan zomaar zijn dat je met een hogere aanschafprijs uiteindelijk toch nog voordeliger uit bent. Kijk daarom verder dan het prijsbordje bij de (occasion)dealer.

Brandstof is de eerste kostenpost waar veel mensen over nadenken bij een auto. Terecht, want dit kost ook heel veel geld. Benzine, diesel en LPG kosten genoeg, zeker met alle accijnsen tegenwoordig. Een zuinigere auto, of wellicht hybride of volledig elektrische auto zijn zodoende geen rare gedachte. Weet wel dat er een gratis tankpas bestaat waarmee je altijd nog 6 cent extra korting kan krijgen bij ruim 600 benzinepompen in Nederland!

De waarde van je auto bepaalt ook de kosten voor de verzekering. Dit bedrag wordt zelfs beinvloed door je woonplaats, leeftijd en rij-ervaring. Het is daarom belangrijk om dit vooraf te bedenken. En sowieso raden we je aan om goed de aanbieders van verzekeringen te vergelijken voor de beste prijs. UnitedConsumers doet dit voor je zodat je daar niet al teveel tijd in hoeft te steken. Dit consumentencollectief heeft ook bedongen dat ze iedereen nog eens 5% extra korting mogen geven op de premie. Dat scheelt dus nog extra geld elke maand.

Denk ook goed na over de wegenbelasting. Het type brandstof gecombineerd met het gewicht van je auto bepaalt hoeveel belasting je moet betalen. Een lichtere of minder milieubelastende auto is hier altijd in het voordeel. Terecht overigens vinden wij. Omdat dit niet over lullige bedragen gaat raden we je aan vooraf met het kenteken op te zoeken hoeveel je kwijt zal zijn aan de overheid.

Afsluitend kan het rendabel zijn om een auto te leasen in plaats van kopen. Dan heb je geen risico meer betreft onderhoud en ook je verzekering is verzorgd. Je hebt dan ook altijd een hele nieuwe auto en geen occasion waar wellicht van alles aan rammelt. Vaak zit er ook pechhulp bij en een vervangende auto. Allemaal zaken die jou als particulier veel geld zouden kosten, maar voor de lasemaatschappij een stuk minder.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!