Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Share Tips-GeldBesparen.nl op Facebook

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Open het bespaarplan

Blog

Besparen met overstappen energieleverancier? Hier moet je op letten! | Tips-GeldBesparen.nl

Geld besparen op energie door over te stappen naar een nieuwe leverancier is een heel slimme keuze. Het loont namelijk om steeds weer scherp te blijven kijken of je ergens anders een betere prijs kan krijgen. Maar waar moet je eigenlijk op letten wanneer je de verschillende aanbieders vergelijkt? Er zijn namelijk meer dingen te overwegen dat je op voorhand wellicht zou bedenken. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken op een rij en geven je gratis tips

Ten eerste zijn er altijd allerlei cadeaus en tijdelijke acties waarmee de verschillende energieleveranciers jou proberen te lokken. Een flink bedrag cashback, gratis slimme thermostaat, een shirt van je favoriete voetbalclub je kan het zo gek niet bedenken. Echter gaat dit je niet echt iets besparen. Uiteindelijk betaal je er toch voor in je energieprijs…

De prijs is natuurlijk het belangrijkste waar je naar moet kijken, want als de prijs per kubieke meter gas en kilowattuur stroom lager is dan je huidige contract, dan ga je je kosten verlagen. Let alsjeblieft wel op de verschillen tussen piekuren en daluren, dat kan voor jouw situatie ook veel uitmaken (wanneer ben je het meeste thuis?)

Daarnaast is het voor jezelf van belang om te bepalen of je het belangrijk vind dat je stroom en gas groen zijn. Als je milieubewust ben kan je hier specifiek voor kiezen. Vaak maakt dit wel verschil in de prijs overigens, maar is de toekomstige prijs wellicht wel stabieler. Sinds de fossiele brandstoffen steeds meer opraken zie je namelijk nu al dat door hoge prijzen voor gas en steenkool ook de prijs van energie soms opeens hard kan stijgen!

Als je het milieu belangrijk vind is het ook goed om te weten dat je bij veel leveranciers ook zelf energie kan opwekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen of door een stukje van een windmolen te kopen. Hiermee bespaar je ook wat je vermindert je verbruik. Vaak krijg je van je nieuwe aanbieder ook allerlei andere energiebesparende artikelen als welkomstcadeau zoals LED-lampen, spaarlampen, slimme thermostaten en andere zaken. Alles is meegenomen.

Als laatste moet je goed de duur en vorm van je contract met de energieleveranciers in de gaten houden. De prijs is vaak lager bij een langere contractduur, maar dan zit je niet 1 maar vaak 3 jaar vast aan 1 leveranciers. Bovendien kan binnen het contract de prijs nog variabel zijn. Krijg je een vaste prijs, en hoe lang staat die dan vast? Hoeveel mag de prijs in de toekomst eventueel stijgen? En per wanneer zou je eventueel weer kunnen overstappen naar een goedkopere concurrent?

We hopen je een beetje op weg te helpen met bovenstaande tips. Sowieso hebben we de belangrijkst tip nog achter de hand gehouden: wij hebben zelf ook een hele handige vergelijker waamee je snel en makkelijk de beste deal kan vinden. Met een paar klikken kan je tot €390,- per jaar besparen!

Sun, 18 June

Beste besparing

Besparen op brandstof

Beste Cashbacksite

Geld besparen met Euroclix

Volg ons op Facebook!

Tips-GeldBesparen.nl op Facebook