Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Share Tips-GeldBesparen.nl op Facebook

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Open het bespaarplan

Blog

Geld besparen met je eigen moestuin

Een moestuin is een hele leuke manier van geld besparen. Daarnaast is het ook nog eens een heel rustgevende hobby. Het is wetenschappelijk bewezen dat tuinieren effectief werkt om stress te verminderen en je gelukkiger te voelen. En als je een zorgt dat je jezelf een beetje goed inleest is het nog makkelijk ook!

Een moestuin klinkt veel mensen in de oren als een groot stuk grond, en veel werk. Dat hoeft echter niet. Je kan al een mini moestuintje beginnen op de vensterbank of op een balkon. Planten groeien namelijk overal, zolang er maar genoeg licht komt. Het beste voorbeeld hiervan is dat je heel makkelijk in het raamkozijn van je keuken allerlei kruiden kan kweken. Bijvoorbeeld basilicum, tijm, rozemarijn, munt en peterselie. Deze plantjes kun je gewoon kopen bij de supermarkt en als je ze goed verzorg heb je er heel lang plezier van! Ga maar eens na wat je daarmee kan besparen, verse kruiden zijn namelijk behoorlijk aan de prijs.

Als je iets groter denkt dan alleen de vensterbank kun je in potten ook al veel verbouwen. Paprika’s en tomaten zijn zelfs makkelijker te telen in een pot dan in de volle grond. Genoeg aandacht en zonlicht zijn genoeg om nooit meer deze groenten te hoeven kopen. Want je kunt ook heel makkelijk de zaadjes bewaren en het jaar erop weer planten, dat werkt altijd. Aardbeien zijn ook een goede keuze voor op een balkon, het zal je verbazen hoe makkelijk dit gaat en hoeveel het oplevert.

Nog een stap verder kun je ook een deel van je tuin gebruiken als moestuin. Zelfs op een dakterras kan dat met wat grotere potten. Makkelijke groenten om te verbouwen zijn dan knoflook, prei en uien. Deze hebben een betrouwbare opbrengst en zijn niet bevattelijk voor ziektes. Verder zijn wortels, sla, radijsjes en andijvie geliefde keuzes vanwege hun hoge opbrengst in korte tijd.

Als je echt bereidt bent om veel ruimte te besteden aan een moestuin, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt fruitboompjes planten en wellicht zelfs een kas neerzetten. Daarin groeien je groenten extra snel en kun je ook meer lastigere groenten kweken zoals aubergine en komkommer.

Tue, 02 January

Beste besparing

Besparen op brandstof

Beste Cashbacksite

Geld besparen met Euroclix

Volg ons op Facebook!

Tips-GeldBesparen.nl op Facebook