Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Share Tips-GeldBesparen.nl op Facebook

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Open het bespaarplan

Blog

Wat is cashback? --> Betekenis & uitleg

Wat is cashback? Was is de betekenis? En hoe werkt cashback? Dat gaan we je uitleggen, wat dit begrip, dat mensen ook wel cashback korting noemen, nu precies betekent en hoe jij dit kan inzetten om op een hele makkelijke manier geld te gaan besparen.

In het kort is de letterlijke vertaling van het Engelse woord cashback niets meer dan "geld terug". Maar dat had je misschien ook wel bedacht. Het is ooit uitgevonden als een alternatieve manier van prijsvoordeel waarbij je op de aankoop van een bepaald artikel achteraf een bedrag terug krijg als je het bonnetje instuurt. Soms naar de verkoper, soms naar de fabrikant. Zo zag je vaak dit terugkomen bij de actie op een bepaalde wasmachine of nieuwe stofzuiger. Dit is dan ook eigenlijk een casback actie, eenmalig dus.

Maar je kan tegenwoordig zelfs op alles wat je koopt cashback korting krijgen. Dit via speciale casback sites waar jij je gratis kan in schrijven. Zij werken op hun beurt weer samen met allerlei webwinkels waar zij hun leden deze korting geven. Dit kan oplopen tot wel 15% op de totale order, en dis is dan nog eens extra voordeel bovenop de al geldende promoties en aanbiedingen!

Waarom cashback interessant is voor de webshops? Nou hiermee krijgen ze simpelweg meer klanten en wordt reclame voor ze gemaakt door de cashbacksites voor de laatste aanbiedingen. Win - win dus: jij bespaart geld, de cashbacksite krijgt ook een commissie en de webshops verkopen meer. Daarom doen ook veel grote namen hier aan mee zoals Bol.com, Thuisbezorgd, HEMA.nl, Groupon, AliExpress, Media Markt en nog veel meer.

En het proces is nog heel makkelijk ook: je hoeft alleen maar via je persoonlijke link naar de webshop te gaan en daarna kan je winkelen zoals je gewend bent. Ook afrekenen, want de cashback krijg je achteraf terug. En als je de toolbar installeert op je browser dan hoef je niet eens de link te gebruiken want dan krijg je vanzelf een reminder. En daarmee hoef tje ook niet de duizenden webshops te onthouden waar je korting kan krijgen zonder het te vergeten.

Er zijn een hoop cashbacksites omdat dit best lucratief is ook voor hen, maar de geboden kortingen verschillen nogal. Net als de betrouwbaarheid van de sites zelf trouwens als het gaat om uitbetalen van je gespaarde cashback. Schrijf je dus alleen in bij de beste cashbacksites in NL, en onderzoek bij welke van deze je de hoogste cashbackkorting kan krijgen bij jouw favoriete webshops. Daarmee is het juist wel interessant om je bij meerdere van deze in te schrijven.

Thu, 13 August

Beste besparing

Besparen op brandstof

Beste Cashbacksite

Geld besparen met Euroclix

Volg ons op Facebook!

Tips-GeldBesparen.nl op Facebook