Geld besparen - Tips

Geld besparen is makkelijker dan veel mensen beseffen, zonde! We werken al hard genoeg! Met onze gratis bespaartips leer je meer uit je inkomen te halen, zonder iets te laten.

Top 6 Besparingen

De meest gekozen manieren van besparen op deze website, met daarbij de mogelijke besparing per jaar.

Methode Besparing
Cashback € 1000,-
Tanken met korting € 150,-
Energie vergelijken € 390,-
Sim Only vergelijken € 140,-
Mobiel vergelijken € 180,-
TV-internet-bellen vergelijken € 175,-

Bespaarplan

Alle bespaartips in één helder overzicht verzameld. Hierin vind je al onze tips. Doorloop simpel het plan als een checklist om te zien hoeveel jij kan besparen.

Blog


Geldproblemen komen vooral door hoge zorgkosten en vaste lasten

Zoals we al eerder in onze blog hebben geschreven zijn er in Nederland best veel mensen met geldproblemen. We waren nieuwsgierig waar dit vandaan komt, want we zijn toch een financieel voortvarend land vergeleken met de rest van de wereld. We kwamen daarbij uit bij een artikel van het RTL nieuws waaruit blijkt dat mensen met betalingsproblemen hier vooral mee te maken krijgen vanwege hoge zorgkosten en vaste lasten. Dit maakt het lastig om er iets aan te doen, want deze posten zijn moeilijk te veranderen in vergelijking met overbesteding of slecht financiële administratie. Maar wat kun je wel doen?

Hoge zorgkosten zijn vooral vervelend omdat je deze kosten met een achterliggende reden maakt. Dat betekent dat er iemand behoorlijk ziek is en dat is al vervelend genoeg. Het is daarom ook aan te raden heel goed na te denken over je zorgverzekering. Hiermee voorkom je dat je zelf voor kosten op hoeft te draaien, want als je ervoor verzekert bent betaald je zorgverzekeraar de rekening, in ieder geval grotendeels. Het is dan ook raadzaam bij het kiezen van een zorgverzekering niet alleen maar te kijken naar prijs, maar ook naar de dekking. Een goede vergelijkingssite is wat ons betreft Zorgkiezer.nl , want die let in tegenstelling tot andere vergelijkingssites ook heel erg op kwaliteit.

Vaste lasten zijn lastig om op te besparen omdat dit kosten zijn waarvoor je langlopende contracten of abonnementen hebt, of kosten die verplicht zijn. Denk aan gemeentelijke belastingen of huur. Daar kom je niet onderuit. Er zijn echter ook heel veel vaste lasten waar je wel degelijk op kunt besparen. Veel abonnementen die jij hebt voor bijvoorbeeld tv, internet en bellen of je energieleverancier zijn elk jaar opzegbaar en dus kun je overstappen. Door elk jaar goed te vergelijken kun je op jaarbasis honderden euro’s besparen! Hieronder kun je direct doorklikken op goede vergelijking tools:

- Energieleveranciers vergelijken

- Abonnementen voor tv, internet en bellen vergelijken

- Abonnementen voor mobiele telefonie vergelijken

- Abonnementen voor sim Only vergelijken

- Abonnementen voor autoverzekeringen vergelijken

Overigens kun je in bepaalde gevallen wel degelijk besparen op je kosten aan huur, want wellicht maakt je namelijk aanspraak op huurtoeslag. Daar kan je tot wel €4000,- per jaar schelen! Klik hier om te checken of je er recht op hebt.

Ook kun je met zorgtoeslag besparen op je zorgverzekering, tot wel bijna €1000,- per jaar. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit kan je hier laten checken.

Beste besparing

Beste Cashbacksite

Volg ons op Facebook!