Bespaarplan

Bespaar tot € 7937,- per jaar! Als je grip op je financiën wil krijgen is het makkelijk om dat te doen met een goede checklist zodat je overzicht behoudt. Het gaat tenslotte om jouw hard verdiende inkomen, daar wil je zorgvuldig mee omgaan. Daarom hebben we dit bespaarplan gemaakt.

Deel dit bespaarplan op Facebook

Checklist

Methode

Besparing

per jaar

   Variabele kosten

Winkelen - met cashback krijg je tot 15% terug op aankopen bij duizenden webshops, bovenop aanbiedingen. Inschrijven is gratis!

€ 1000,-

Tanken - gratis tankpas voor extra korting tot 6 cent op alle brandstoffen (benzine, diesel en LPG) bij 600 stations in Nederland.

€ 150,-


Vaste lasten

Huur - laat gratis nagaan of je huurtoeslag kunt krijgen... óf

€ 3936,-    /

Hypotheek - sluit je hypotheek over naar een lagere rente en bespaar

?

TV-Internet-Bellen - vergelijk abonnementen en stap over, let op dat je overbodige extra's weglaat!

€ 175,-

Energie - vergelijk prijzen van leveranciers en vind de beste deal

€ 390,-

Energie - bekijk onze overige tips over energie besparen, zoals zonnepanelen

€ 400,-

Mobiel - vergelijk abonnementen voor je nieuwe telefoon en bespaar... óf

€ 180,-    /

Mobiel - neem Sim Only en houd je oude telefoon nog even, scheelt extra!

€ 320,-

Zorgverzekering - Stap aan het eind van het jaar over naar een goedkopere verzekering.

€ 200,-

Zorgverzekering - laat gratis uitzoeken of je zorgtoeslag kunt krijgen

€ 1066,-

Autoverzekering - vergelijk en stap over naar een goedkopere autoverzekering

€ 150,-

Autokosten - verhuur je auto via Snappcar wanneer je die niet nodig hebt, en verdien zo een deel van je kosten terug

Totaal

€ 7937,-Uitleg bespaarplan

Er zijn veel manieren om geld te besparen, ga maar na hoeveel methoden en tips wij alleen al op deze site bespreken.  In dit bespaarplan lopen we met jou stap voor stap door een checklist van verschillende kostenposten heen en onderzoeken of je daar op kunt besparen. Uitgangspunt van onze methoden is altijd hetzelfde: geld besparen zonder iets te hoeven laten. Natuurlijk kan je besparen door bepaalde dingen gewoon niet meer te kopen, maar dan lever al snel je in op de zaken die het leven net wat aangenamer maken, en dat vinden wij zonde. Er zijn namelijk veel uitgaven waar je op kan besparen zonder dat je hoeft in te leveren, zonder in te boeten op de kwaliteit ervan.

In dit bespaarplan hebben we de methoden opgedeeld in twee delen, namelijk de vaste lasten en variabele kosten. Vaste lasten zijn kosten die elke maand terugkeren, denk bijvoorbeeld aan huur, lopende abonnementen op TV, internet en telefoon en zaken als verzekeringen. Hierop besparen is extra handig omdat die besparing je elke maand weer voordeel op blijft leveren. Het is vaak echter wat lastiger om dit voor elkaar te krijgen. Variabele kosten zijn makkelijker om op te besparen, omdat die niet vast liggen. Denk aan benzine, boodschappen, kleding en cadeaus. Omdat dit makkelijker is beginnen we onze checklist met twee methoden om je variabele kosten te verlagen, zonder dat je minder hoeft te kopen. Daarna volgen de methoden om je vaste lasten blijvend te verlagen.