Geld besparen op de hypotheek

De hypotheek is zonder twijfel de grootste vaste last van elk huishouden. Geld besparen op je hypotheek lijkt een moeilijke opgave, omdat je die vaak voor 30 jaar afsluit, maar dat hoeft niet...

Deel geld besparen op de hypotheek op Facebook

Geld besparen op de hypotheek

De vaste lasten van een Nederlands huishouden bestaan voor een grootste deel uit woonlasten. Als je een huis huurt kun je op je huur besparen met huurtoeslag.  Wanneer je echter een hypotheek hebt is dat niet zo makkelijk. Een hyptoheek is namelijk een langlopende lening met je huis als onderpand. De lening heeft een looptijd van meestal 30 jaar en tijdens de rentevaste periode (de eerste 10-20 jaar) ligt precies vast wat je gaat betalen per maand. Daarop geld besparen is vast heel moeilijk? Gelukkig niet:

Hieronder geven wij je onze tips om een grote besparing te realiseren. Grofweg zijn dat er twee: 1) sluit je hypotheek voordelig af met lage rente en lage bijkomende kosten door eerst goed te vergelijken, en 2) als je eenmaal een hypotheek hebt let dan op of je die voordelig kan oversluiten. Samen genomen kan dit je duidenden euro's schelen over de gehele looptijd!

 

Hypotheken vergelijken

Zeker als je je eerste huis gaat kopen weet je totaal niet waar je moet beginnen. Een hypotheek heeft meer geheimen voor je dan dat je er eigenlijk iets vanaf weet, en omdat je ouders die inmiddels jaren geleden hebben afgesloten voor zichzelf is hun kennis alweer sterk verouderd. Daar maken veel bedrijven helaas gebruik van, zoals bijvoorbeeld de Hypotheker. Jazeker! Dergelijke tussenpartijen bieden jou aan de ene kant hele waardevolle service en begeleiding, maar anderzijds zijn het allemaal dingen die je zelf ook kan doen. Zij doen namelijk maar een paar dingen voor je, terwijl ze je er wel duizenden euro's voor vragen: 1) ze helpen je hypotheken en rentes vergelijken, 2) begeleiden het gehele koop proces inclusief notaris, keuring etc., en 3) ze doen de prijsonderhandeling voor je.

Eerlijk is eerlijk, punt 2 is vaak heel waardevol. Bovendien kost dat niet het meeste geld. Maar voor punt 1 betaal je al snel €5000,- en voor punt 3 ook makkelijk €1000,- Dan is je hypotheek al direct €6000,- hoger, en over dat geld betaal je 30 jaar rente! Heel zonde, omdat je de onderhandelingen ook zelf kan doen en hypotheken vergelijken kan in deze tijd heel makkelijk online. Er zijn namelijk genoeg website die jou dezelfde service bieden voor niks! Een van de beste hierin is goedkopehypotheek.nl, zij vergelijken meer dan 600 hypotheken en zoeken voor jou uit welke hypotheek voor jouw situatie het beste is. Daarbij werken ze online om kosten laag te houden, zodat ze goedkoper zijn dan de concurrenten. Daarnaast helpen ze je met de vergelijking ook aan een lage rente, en dat bespaart je nogmaals geld.


Hypotheek oversluiten

Wanneer je al een hypotheek hebt, kan je deze oversluiten zodat je een lagere rente krijgt. Zeker nu de rente historisch laag is kan dit zeer aantrekkelijk zijn en maak je jouw hypotheek goedkoper. En het mooiste is dat er veel bedrijven zijn die maar al te graag jou als nieuwe klant verwelkomen! Daarom kan je gratis en vrijblijvend informatie aanvragen over de mogelijkheden, en krijg je zelfs een gratis telefonisch adviesgesprek. Hypotheekoversluiten.com is een van de partijen die deze service biedt. Wij raden je zeker aan om eens te onderzoeken of je geld kan besparen, het is toch gratis!